ندای آزادی


موسوى: امروز حتى هاشمى رفسنجانى را تحمل نمى كنند

مير حسين موسوى، نامزد معترض انتخابات رياست جمهورى، روز چهارشنبه با انتقاد از فضاى سياسى ايران گفت: امروز حتى حضور فردى مثل هاشمى رفسنجانى را نيز تحمل نمى كنند.

آقاى موسوى در ديدار با با گروهى از اساتيد دانشگاه و مديران رسانه ها بر ادامه پيگيرى مدنى مطالبات تاكيد كرد و از مردم خواست تا در اين راه بر تدبر و تدبير تكيه كنند.

وى افزود: «در آينده بايد ذيل شعارهايى جمع شد كه بتوانند اجماع عمومى را ايجاد كنند. نماد سبز در ماه‌هاى گذشته نشان داد كه مى‌ توان افراد بسيارى را با گرايش‌ ها و منافع مختلف در كنار يكديگر قرار داد، به نحوى كه همه آنها بر سر حداقل‌ هايى به توافق برسند.»

اين نامزد معترض مى گويد: «از اين پس با دولتى سر و كار داريم كه نخبگان تمايلى براى كار كردن در اين دولت ندارند و از سوى ديگر دولت نيز تمايلى براى استفاده از تجربه نخبگان ندارد.»

آقاى موسوى اظهار داشت: «اين يعنى فقدان كارآمدى و مشروعيت كه هم مى تواند مشكلات داخلى را افزايش دهد و هم زمينه رشد مشكلات خارجى را دامن بزند.»

نخست وزير سابق ايران يكى از نامزدهاى اصلى در انتخابات رياست جمهورى دهم بود كه دنبال اعلام نتيجه آن مبنى بر معرفى محمود احمدى نژاد به عنوان فرد پيروز اعلام كرد كه در اين انتخابات تقلب هاى گسترده اى صورت گرفته است.

آقاى موسوى با رد نتيجه انتخابات گفت كه دولت بر آمده از آن را به رسميت نمى شناسد و نامشروع است.

اين نامزد معترض به انتخابات در ديدار روز چهارشنبه خود به تمايل قدرت به «مطلق شدن» اشاره كرد و گفت: «تنها تحركات مردمى مى تواند به اين ميل مهار بزند.»

وى افزود: «براى همين حضور مردم در شكل گيرى گفتمان مورد نياز در صدر نيازها قرار دارد، آن هم در وضعى كه اين روزها حتى حضور فردى مثل هاشمى رفسنجانى را نيز تحمل نمى كنند. وقتی در بخش‌هایی از حاکمیت امثال آقای هاشمی هم تحمل نشوند جامعه لاجرم به سمت نظامی‌تر شدن و امنیتی‌تر شدن پیش خواهد رفت که هیچ‌کس از این مسئله استقبال نخواهد کرد.»

«ما در انتخابات قدرت همگانى را تجربه كرديم؛ قدرتى كه مى تواند هيچ قيد و بندى نداشته باشد، براى همين مى خواهيم با يك مركزيت كوچك سياسى متشكل از برخى چهره هاى سياسى زمينه تولد يك هويت بزرگ اجتماعى را ايجاد كنيم.»
نتيجه انتخابات رياست جمهورى موجى از اعتراض ها و تظاهرات خيابانى را در تهران و ساير شهرهاى ايران به دنبال داشت و معترضان خواستار ابطال انتخابات شدند. اين اعتراض ها هم اكنون نيز ادامه دارد و هر چند روز يكبار با برخوردهاى پليسى روبرو مى شود.


در نتيجه اعتراض ها كشته شدن حداقل ۲۰ نفر تاييد شده است. اين در حالى است كه مخالفان هر روز با اعلام اسامى كشته شدگان مى گويند كه شمار افراد به قتل رسيده از سوى نيروهاى امنيتى، بسيج و لباس شخصى ها بيش از اين تعداد است.

«اجماع بر سر شعارها»

مير حسين موسوى در سخنان خود برقرارى «اجماع بر سر شعارها» را يكى از اهداف اصلى دانست و گفت: «ما در انتخابات قدرت همگانى را تجربه كرديم؛ قدرتى كه مى تواند هيچ قيد و بندى نداشته باشد، براى همين مى خواهيم با يك مركزيت كوچك سياسى متشكل از برخى چهره هاى سياسى زمينه تولد يك هويت بزرگ اجتماعى را ايجاد كنيم.»

اين نامزد معترض اوايل تيرماه اعلام كرد كه قصد دارد يك جبهه سياسى را براى پيگيرى خواسته ها و مطالبات راى دهندگان در انتخابات را ايجاد كند.

به گفته نزديكان آقاى موسوى، احتمال مى رود تا آخر هفته جارى اين جبهه تشكيل شود.

نخست وزير سابق ايران با بيان اينكه در شرايط فعلى، «آستانه تحمل كوتاه شده است» اظهار داشت: «در چنين شرايطى آگاهى مردم مى تواند سرنوشت ساز باشد. بايد مردم را آگاه و پيرامون گفتمانى رو به كمال نگه داشت تا مشكلات در آينده رشد شديدى نداشته باشد.»

به گفته وى، «راه برون رفت از بحران هاى موجود بازگشت به خواست واقعى مردم است.»

«اعترافات بازداشت شدگان از تلویزیون پخش می شود»

یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفته است، «اعترافات» بازداشت شدگان اخير طی روزهای آينده و در زمان‌های مناسب از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش خواهد شد.

زهره الهيان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی روز چهارشنبه به خبرگزاری ايلنا گفت، اعضای این کمیسیون در چلسه روز سه شنبه خود با وزیر اطلاعات خواستار پخش «اعترافات» بازداشت شدگان اخیر «به منظور مطلع شدن مردم از دست‌های ِ پشت پرده اين رويدادها» شده‌اند.

پیشتر يدالله جوانی، رئيس اداره سياسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از «پخش اعترافات بازداشت شدگان اخير از صدا و سيما» به عنوان « يکی از را ه های بازسازی اعتماد آن بخش از جامعه که اعتمادش مخدوش شده» نام برده بود.

وی در نوشتاری که روز سه‌شنبه از طریق خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر شد، رهبران بازداشت شده اصلاح طلبان را به طراحی «سناريوهای خطرناک و ساختار شکنی» متهم کرده بود.

با این حال هفته گذشته غلامحسين محسنی اژه‌ای، وزير اطلاعات جمهوری اسلامی گفته بود، پخش اعترافات دستگير شدگان «ناآرامی های اخیر» به نظر قاضی پرونده بستگی دارد.

پیشتر گزارش‌های متعددی، در باره اعتراف‌گيری از شماری از دستگيرشدگان حوادث اخير ايران، منتشر شده و بخش‌هایی از «اعترافات» چند تن از دستگیرشدگان نیز از طریق برخی از رسانه‌های حامی دولت پخش شده بود.

همچنین احمد جنتی، ریيس شورای نگهبان نيز در نماز جمعه تهران گفته بود، «اعتراف گيری‌ها» آغاز شده است.

از سوی دیگر فعالان اصلاح طلب و گروههای حقوق بشر بارها هشدار داده اند که مسئولان امنيتی جمهوری اسلامی با زير فشار گذاشتن و شکنجه زندانيان می کوشند از آنها برای نمايش های تلويزيونی «اعتراف» بگيرند.

سازمان ديده بان حقوق بشر نیز در واکنش به این گزارش‌ها با صدور بیانیه‌ای مقام‌های جمهوری اسلامی را متهم کرده است، که از طریق «بازجويی های خشن، ضرب و شتم، محروميت از خواب و تهديد به شکنجه» در صدد هستند،تا آنها را به «اعترافات دروغين» وادار کنند.

خانم شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل و از فعالان حقوق بشر در باره ارزش این «اعتراف‌ها» به رادیو فردا گفته است:« اعترافاتی که شخصی در بازداشتگاه عليه خود يا سايرين می‌کند، در حالتی که دسترسی به وکيل ندارد و در شرايط روحی و جسمی قرار گرفته که تحت فشار است، به هيچ وجه ارزش قضايی ندارد و محاکم نبايد به اين گونه اعترافات ترتيب اثر بدهند. دنيا هم اين اعترافات را مهم نمی‌داند و به آنها گوش نمی‌کند.»

اين در حالی است که خانم زهره الهیان نماينده تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم «پخش اعترافات» به منظور مشخص شدن «عوامل اصلی» گفته است: « در صورت آگاهي دادن به مردم ،قادر به جدا كردن حساب مردم از اغتشاشگران خواهيم بود.»

آغاز اعتصاب غذا در برابر سازمان ملل برای حمایت از معترضان ایرانی

اعتصاب غذای دهها تن از روشنفکران، هنرمندان، فعالان سياسی و مدافعان حقوق بشر روز چهارشنبه در مقابل ساختمان سازمان ملل متحد در نیویورک آغاز شد و قرار است سه روز ادامه یابد.

در هفته های اخير، تظاهرات گسترده ای در شهرهای ايران در اعتراض به نتايج انتخابات رياست جمهوری ۲۲ خرداد صورت گرفته است.

معترضان در اين تظاهرات خواستار ابطال نتايج انتخابات رياست جمهوری شده اند.

پيشتر، ۲۶ تن از روشنفکران، فعالان سياسی و مدافعان حقوق بشر با انتشار نامه ای اعلام کردند که در برابر ساختمان سازمان ملل متحد در نيويورک اقدام به اعتصاب غذا خواهند کرد.

از جمله امضاء کنندگان اين نامه عبدالعلی بازرگان، حسين بشيريه، نيره توحيدی، فاطمه حقيقت جو، کاظم علمداری، منصور فرهنگ، احمد کريمی حکاک، مهرانگيز کار، اکبر گنجی و مهرداد مشايخی هستند.

«پشتيبانی از جنبش سبز مردم ايران و محکوم کردن تقلب گسترده در انتخابات، سرکوب بی رحمانه اعتراضات مردمی و بازداشت غير قانونی صدها شهروند و فعال سياسی و اجتماعی» از جمله اهداف اعتصاب غذای امضاء کنندگان نامه در مقابل سازمان ملل متحد در نيويورک است.

امضاکنندگان این نامه، با اشاره به آنچه «کودتای دولت حاکم بر ايران» عليه مردم ناميده اند، نوشته اند: « ... دولت برآمده از کودتا در برابر موج اعتراضات گسترده، اما آرام و صلح جويانه مردم نسبت به نقض آشکار حقوق اساسی شان دست به سرکوبی بسيار خشونت آميز و بی رحمانه زده است.»

در اين حال، شمار ديگری از هنرمندان و نویسندگان ایرانی چون رضا براهنی، گوگوش، ابی، منيرو روانی پور، شهريار قنبری و شاهين نجفی نيز در روزهای اخير اعلام کرده بودند که در اين اعتصاب غذا شرکت خواهند کرد.

در اين ميان، ده ها تن نيز حمايت خود را از اين حرکت اعتراضی ابراز داشته اند.

اين نامه در ابتدا از سوی طاهر احمدزاده، يرواند آبراهاميان، مهرزاد بروجردی، شهرنوش پارسی پور، عبدالکريم سروش، علی کشتگر، محسن مخملباف، رضا معينی، اکبر موسوی خوئينی ها و حسن يوسفی اشکوری مورد حمايت قرار گرفت.

پس از آن نيز چهره های سرشناسی همچون نوام چامسکی، نوسینده سرشناس آمریکایی، و رابرت ردفورد، هرنپیشه هالیوود، حمايت خود را از اين حرکت اعتراضی اعلام کرده اند.

در همين حال، ۲۶ تن ديگر از اساتيد دانشگاه، فعالان مدنی و مديران گوگل نيز روز دوشنبه با انتشار بيانه ای به جمع حاميان اعتصاب غذای سه روزه پيوستند.

از جمله اين افراد، مارتا نسبام، جوشوا کوهن، عباس ميلانی، بتسی کوهن و جوآن لاندی هستند.

در اين بيانيه آمده است: « ... در پاسخ به انتخابات رياست جمهوری ۲۲ خرداد، جنبش سبز دموکراتيک ايران سر بر آورد. در واکنش به سرکوب اين جنبش از سوی جمهوری اسلامی، اکبر گنجی دراقدامی هماهنگ، همه را به شرکت در اعتصاب غذا فرا خوانده است تا جنبش سبز ايران مورد حمايت جهانی قرار گيرد.»

امضاکنندگان بيانيه «از همه آزاديخواهان دعوت کرده اند تا برای نشان دادن همبستگی با مردم ايران» به اين اعتصاب غذا بپيوندند.

ديدار زهرا رهنورد و ميرحسين موسوی با خانواده سهراب اعرابی

یک عضو خانواده سهراب اعرابی به رادیو فردا گفت: مير حسين موسوی و زهرا رهنورد شامگاه سه‌شنبه با حضور در خانه این قربانی نا آرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری با خانواده وی ابراز همدردی کردند.

يک روز پس از خاکسپاری سهراب اعرابی، جوان نوزده ساله‌ای که در راهپيمايی مردم تهران در اعتراض به نتيجه انتخابات رياست جمهوری با شليک گلوله کشته شد، ميرحسين موسوی به اتفاق همسرش به منزل وی رفت و با اعضای خانواده وی ابراز همدردی کرد.

برخی گزارش‌ها حکايت از آن دارد که سهراب اعرابی در روز ۲۵ خرداد ماه و در جريان راهپيمايی ميليونی طرفداران ميرحسين موسوی در تهران هدف گلوله قرار گرفته و در بيمارستان جان سپرده است.

ملیحه محمدی، عمه این قربانی حوادث اخیر که در خارج از کشور به سر می برد در گفت و گو با رادیو فردا جزئیات بیشتری از این دیدار و صحبت های رد و بدل شده بیان نکرد.

مقام‌های قضايی جمهوری اسلامی روز شنبه بيستم تيرماه خبر مرگ سهراب اعرابی را به خانواده وی اطلاع داده بودند.

به گفته يکی از بستگان سهراب، وی پس از شرکت در راهپيمايی ۲۵ خرداد، ديگر به خانه برنگشته بود.

در اين مدت مادر وی هر روز برای کسب اطلاع از سرنوشت فرزندش به مقابل زندان اوين می‌رفت، ولی مسئولان مربوطه از دادن اطلاعات خودداری می‌کردند.

راهپيمايی مسالمت آميز روز ۲۵ خرداد با حضور صدها هزار معترض به نتيجه انتخابات رياست جمهوری در تهران برگزار شد. به دنبال انجام اين راهپيمايی، راديو دولتی ايران اعلام کرده بود، دست کم هفت نفر در اين روز در تهران کشته شدند.

بر اساس آمارهای رسمی دست‌کم ۲۰ نفر در روايدادهای پس از انتخابات به دست بسيج يا نيروهای انتظامی کشته شده‌اند. با این حال احتمال داده می شود که تعداد کشته شدگان بسیار فراتر از این رقم است.

در همین زمینه، سایت «نوروز»، وابسته به جبهه مشارکت ایران اسلامی، از احزاب اصلاح طلب، گفته است که صدها جسد کشته شدگان نا آرامی های اخیر در ایران در سردخانه ای در جنوب غربی تهران نگهداری می شود.

مقام های ایران هنوز به این خبر و اخبار مشابه در باره تعداد مفقودین واکنش نشان نداده اند.

مير حسين موسوی، نامزد معترض انتخابات، ضمن محکوم کردن کشتار مخالفان نتیجه انتخابات ریاست جمهوری بارها از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است، هر چه سريعتر افراد بازداشت شده را آزاد کنند.

وی همچنين تاکيد کرده است که به مبارزه خود ادامه خواهد داد.

آقای موسوی به حرکت سياسی خود در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی اشاره کرده و گفته است: «بايد تلاش کنيم که از طريق حرکت در چارچوب قانون، اعتراض خود را نسبت به محتوای حرکت صورت گرفته نشان دهيم. اعتنا و توجه به چارچوب ‌های قانونی برای ما اهميت فوق ‌العاده ‌ای دارد.»

در همين زمینه يکی از مشاوران موسوی اعلام کرده است، تشکيل يک جبهه سياسی در دستور کار آقای موسوی است و به زودی خبر تشکيل آن اعلام می شود.

احمدی نژاد: مناظره با اوباما در برابر رسانه ها

محمود احمدی نژاد بار دیگر باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده را به مناظره دعوت کرده است.

آقای احمدی نژاد که در دیدار با رئیسان دانشگاه های علوم پزشکی ایران در تهران صحبت می کرد، گفت: " به سازمان ملل می‌روم و اوباما را به مناظره دعوت می‌كنم؛ مناظره‌ای در برابر رسانه‌های جهان، نه این كه پشت در‌های بسته بنشینیم و راجع به مسائل حرف بزنیم."

او همچنین از تحرک بیشتر دیپلماسی خود در عرصه جهانی خبر داد.

آقای احمدی نژاد گفت: "من اعلام می‌كنم كه ایران به زودی دور جدید فعالیت‌های دیپلماتیک خود را ده برابر بیشتر از موضع اقتدار از سر می ‌گیرد و در جهت اصلاح معادلات جهانی حركت می‌كند"

او همچنین درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: "هشتاد و پنج درصد در انتخابات ایران و انتخاباتی كه نزدیك به مطلق، آزادی داشت، شركت كردند و همه‌ مردم به دنبال عزت، تعالی ایران و برادری بودند."

کروبی خواستار ادامه «مبارزه» شد

مهدی کروبی، یکی از دو نامزد اصلاح‌طلب دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، از کسانی که به نتایج انتخابات معترض هستند، خواست که تا گرفتن مطالبات خود، به «مبارزه» ادامه دهند.

این نامزد اصلاح‌طلب در دیدار با جمعی از اعضای سایت‌های خبری حامی وی و جوانان ستادهای انتخباتی‌اش بار دیگر تاکید کرد که دولت برآمده از انتخابات۲۲ خرداد فاقد «مشروعیت»است.

به گزارش سایت سحام نیوز، سایت خبری ستاد مهدی کروبی، دبیر کل حزب اعتماد ملی همچنین با اشاره به رویداد‌های پس از انتخابات بر ضرورت ارتباط با «نیروهای حزبی و غیرحزبی» تاکید کرد و گفت: «ما باید سختی‌ها را تحمل کنیم و البته به کار تشکیلاتی و حزبی خودمان بپردازیم و انسجام کار حزبی خود را افزایش دهیم.»

مهدی کروبی همچنین گفت: «ماجرایی که در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری روی داده است آنچنان روشن و آشکار است که همه نسبت به آن آگاه هستند؛ حتی اگر شما به شهر و یا روستایی بروید ساکنان آنجا داستان‌های بسیاری درباره این انتخابات دارند که برای شما نقل کنند بنابراین دفاع کردن از آنچه روی داده است جز اینکه اعتبار گوینده را زیر سوال ببرد نفع دیگری ندارد.»

وی در ادامه به طور خاص از احمد جنتی دبیر شورای نگهبان یاد کرد و گفت: «من هم قبول دارم که این انتخابات بی نظیرترین انتخاباتی بوده که برگزار شده است ولی درباره پاک بودن ان ابهاماتی وجود دارد که هنوز بدان پاسخی داده نشده است.»

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان که از سوی اصلاح‌طلبان به جانبداری از محمود احمدی‌نژاد متهم است در خطبه‌های نماز جمعه هفته گذشته انتخابات ریاست جمهوری را یک «انتخابات سالم» خوانده که به گفته وی «هيچ اشکالی نداشت». احمد جنتی همچنین معترضان به نتایج آن را نیز عده‌ای «آشوبگر» دانسته بود که به دنبال «انقلاب مخملی» بوده‌اند.

دبیر کل حزب اعتماد ملی در ادامه مشروعیت دولت آینده را به چالش کشید و گفت: «شاید به گفته آقایان پرونده این انتخابات بسته شده باشد ولی تبعات آن هنوز نمایان نشده است. این دولت در آینده مشکلات فراوانی را با جامعه، دانشگاهیان، نخبگان و روشنفکران خواهد داشت. زیرا دولتی که بدون رای مردم سکان اداره کشور را برعهده بگیرد مشروعیت ندارد و البته روز به روز این واقعیت آشکارتر می‌شود.»

به گفته مهدی کروبی انتخابات ریاست‌ جمهوری اخیر و رویدادهای پس از آن بیانگر این است که مردم «مصمم» هستند تا در «شرایط موجود» کشور «تغییر» ایجاد کنند.

وی همچنین موضع‌گیری‌های جناح حاکم درباره کشته شدن و ضرب و شتم مردم در اعتراض‌های اخیر را «متناقض» دانست و با اشاره به درخواست محمود احمدی‌نژاد برای پیگیری قتل ندا صالحی آقا سلطان گفت: «نامه احمدی‌نژاد در خصوص رسیدگی به پرونده قتل ندا آقا سلطان در حالی برای رئیس قوه قضائیه ارسال می‌شود که در این جریان به قول احمدی مقدم ۲۰ نفر دیگر نیز به قتل رسیده‌اند. همان افرادی که ۱۹ نفر دیگر از شهروندان را به قتل رساندند، ندا آقا سلطان را نیز به قتل رسانده‌اند . همان‌هایی این قتل‌هاو فجایع را انجام داده‌اند که با باتوم، اسلحه و با خشونت به خوابگاه‌ها، مجتمع‌های مسکونی، حریم خانواده‌ها، جمع مردم اعم از زن و مرد حمله کردند.»

دبیر کل حزب اعتماد ملی در بخشی دیگر از سخنان خود به اتهاماتی که این روزها به معترضان انتخابات زده می‌شود پرداخت و گفت: گفت: «در آن زمان هنگامی که تظاهراتی برگزار می‌شد شاه مردم را متهم می کرد که به خاطر ۲۵ قرانی به خیابان ها آمده‌اند ولی دیگر نمی‌توان با چنین روشی مردم معترض به شرایط موجود را متهم کرد، اکنون دیگر تاریخ مصرف چنین گفتمان‌هایی گذشته است و ربط دادن عناوینی همچون اراذل و اوباش، خس و خاشاک و ارتباط با بیگانگان به مردم سخنانی سنجیده نیست.»

مهدی کروبی تصریح کرد: «اکنون باید به مبارزه ادامه دهیم هر چند که ممکن است شرایط سختی را پیش رو داشته باشیم . نباید شکست موجب ناامیدی در ما شود البته ما به مبارزه در خفقان و شرایط سخت عادت داریم و این شما جوانان هستید که باید خودتان را برای فعالیت در شرایط سخت اماده کنید.»

وی همچنین از مجتبی تهرانی یکی از اعضای ستاد و خبرنگار سایت حزب اعتماد ملی که در زندان به سر می‌برد و سایر زندانیان انتخاباتی یاد کرد.

دری نجف آبادی: انگلیسی ها سفره پهن کرده بودند


قربانعلی دری نجف‌آبادی، دادستان کل ایران بریتانیا را به دامن زدن به آشوب های اخیر ایران متهم کرده است.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، آقای دری نجف آبادی گفت: " وقتی سفارت انگلستان، سفره پهن می‌كند تا به آشوب‌ها دامن بزند و مسوول خدماتش را برای جمع‌آوری اطلاعات می‌فرستد،‌ دیپلمات‌های این كشور به عنوان عنصر نامطلوب اخراج می‌شوند."

آقای دری نجف آبادی نخستین مقام ایرانی نیست که بریتانیا را به دست داشتن در ناآرامی های بعد از انتخابات ریاست جمهوری این کشور متهم می کند.

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان ایران نیز روز جمعه از محاکمه تعدادی از کارکنان ایرانی سفارت بریتانیا در تهران به جرم دست داشتن در ناآرامی های اخیر خبر داده بود.

بریتانیا این اتهام را رد کرده است.

دستور قوه قضائیه ایران برای برخورد با شبکه های ماهواره ای و سایت ها

آیت الله محمود شاهرودی رئیس قوه قضائیه ایران با صدور بخشنامه ای از دادگاههای این کشور خواسته تا با "توسعه روز افزون شبکه های ماهواره ای مخالف نظام" به طور جدی برخورد کنند.

آقای شاهرودی روسای دادگستری استانها را موظف کرده تا شعبه هایی را برای رسیدگی به پرونده های مرتبط با ماهواره ها و سایت ها در نظر بگیرند و این شعبه ها برای بررسی پرونده ها "از نظرات کارشناسان و مسئولان امنیتی نهادهای مرتبط جهت شناسایی مقاصد، اهداف و پشتیبانی های مالی و سیاسی و اطلاعاتی" شبکه های ماهواره ای استفاده کنند.

رئیس قوه قضائیه ایران همچنین گفته تمامی کسانی که به "نحوی از انحاء" با شبکه های ماهواره ای همکاری نمایند و یا "در قالب هسته های سازمانی که از طریق سایت های اینترنتی ایجاد می شود" عضو شوند، براساس قانون مجازات اسلامی، مجازات خواهند شد.

این بخشنامه در پی وقایع بعد از انتخابات ریاست جمهوری صادر شده است که دولت ایران معتقد است بخشی از این وقایع با هدایت شبکه های ماهواره ای خارج از این کشور، شکل گرفته است.

در روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری، تعدادی از سایت های اینترنتی توقیف و فیلتر شدند و در پخش بخشی از برنامه های تلویزیونی ماهواره ای نیز اختلال ایجاد شد.

آقای شاهرودی در این بخشنامه از قضات خواسته که پرونده های مرتبط با ماهواره را بر اساس ماده های کلیک " 498، 499، 500، 504، 508 و تبصره ماده 510 قانون مجازات اسلامی محاکمه کنند.

این مواد قانونی در بخش "تعزیرات" و "جرایم ضد امنیت داخلی و خارجی" قانون مجازات اسلامی ایران قرار دارند و مجازات این بخش، حبس تا ده سال و همچنین مورد محاربه را در بر می گیرد، که یکی از مجازاتهای آن اعدام است.

بخشی از این مواد مربوط به تشکیل جمعیت یا گروه های بیش از دو نفر در داخل و خارج و یا عضویت آنها است که "هدف آن بر هم زدن امنیت کشور باشد."

بخشی نیز مربوط به جاسوسی است و اگر کسی "بدون آنکه جاسوسی کند و یا جاسوسان را مخفی نماید، افراد را به هر نحو شناسایی و جذب نموده و جهت جاسوسی علیه امنیت کشور به دولت خصم یا کشورهای بیگانه معرفی کند" مجازات خواهد شد.

رفسنجانی: هیچ وجدان بیداری از این وضع راضی نیست

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری در ایران در دومین اظهار نظر درباره وقایع پس از اعلام نتایج انتخابات ایران، گفته است که "هیچ وجدان بیداری از وضع پیش آمده راضی نیست."

آقای رفسنجانی روز شنبه سیزدهم تیر ماه (چهارم ژوئیه) در دیدار جمعی از خانواده‌های بازداشت‌شدگان سخنرانی کرده است.

به گفته رئیس جمهوری اسبق ایران "مردم سراسر کشور بسیار خوب و حماسی در صحنه انتخابات حاضر شدند، ولی متاسفانه وقایع پس از آن و مشکلاتی که برای برخی به وجود آمده، ذائقه‌ها را تلخ کرد و فکر نمی‌کنم هیچ وجدان بیداری از وضع به وجود آمده راضی باشد."

او از اوضاع پیش در جریان انتخابات و پس از آن اظهار تاسف کرده و گفته است: امیدوارم با درایت و حسن مدیریت مسائل، در روزهای آینده شاهد بهتر شدن اوضاع، حل مشکلات و کاهش آلام خانواده‌های چشم‌ انتظار باشیم.

به گفته برخی از ناظران مسائل ایران، اشاره های آقای رفسنجانی نسبت به مسائل اخیر ایران همچنان مبهم است و صراحتی نسبت به نتایج اعلام شده در جریان دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و سیر حوادث پس از آن ندارد.

آقای رفسنجانی همچنین گفته است که "باید سعی کنیم با مراعات حقوق همه شهروندان موجب حفظ همدلی و وحدت، ضمن افزایش اعتماد و اعتبار نظام در نزد افکار عمومی، جلوی سو استفاده دشمنان را نیز سد کنیم."

آقای هاشمی رفسنجانی پیش از برگزاری انتخابات با ارسال نامه ای سرگشاده به آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، در اعتراض به آنچه "اظهارات عاری از حقیقت و غیرمسئولانه" محمود احمدی نژاد در جریان مناظره تلویزیونی با میرحسین موسوی خواند، تلویحا از سکوت آقای خامنه ای در این ماجرا گلایه کرده بود.

رهبر جمهوری اسلامی در اولین نماز جمعه پس از اعلام نتایج انتخابات سابقه دوستی اش با آقای رفسنجانی را بیش از ۵۰ سال خواند اما گفت که از میان دیدگاه های موجود در نظام، دیدگاه محمود احمدی نژاد از همه به او نزدیک تر است.

آقای رفسنجانی پس از اعلام نتایج انتخابات مدتی سکوت کرد و حتی در نماز جمعه تهران نیز که یکی از امامان جمعه موقت آن بود حاضر نشد.

روزنامه جمهوری اسلامی، نزدیک به آقای رفسنجانی روز شنبه سیزدهم تیرماه شایعه استعفای آقای رفسنجانی را از امامت جمعه تهران تکذیب کرده و ساعاتی بعد نیز خبر دیدار او با برخی از خانواده بازدشات شدگان حوادث اخیر منتشر شد.

چند روز پیش از دیدار جمعی از خانواده‌های بازداشت شدگان حوادث اخیر با اکبر هاشمی رفسنجانی، آنها با محمد خاتمی رئیس جمهوری سابق ایران نیز دیدار کرده بودند.

آقای خاتمی گفته بود که "اگر این فضای مسموم تبلیغاتی و امنیتی ادامه پیدا کند با توجه به آنچه انجام گرفت و یک طرفه اعلام شد باید بگوییم کودتای مخملین علیه مردم و جمهوریت نظام صورت گرفته است."

آقای خاتمی از بازداشت های انجام شده پس از اعلام نتایج انتخابات به تندی انتقاد کرده و گفته بود "شاهد رفتارهای زشتی هستیم که سالها پیش ریشه آن لااقل در وزارت اطلاعات کنده شد و آنگاه دم از آشتی ملی و فضای آرام می زنیم؟این حرفهای بی اساس یعنی چه؟"

همچنین مهدی کروبی از نامزد های معترض به نتایج انتخابات نیز با حضور در خانه های محمدعلی ابطحی، احمد زیدآبادی، محمد قوچانی و عبدالله مومنی با اعضای خانواده های آنها دیدار کرده است.

آقای کروبی در یکی از این دیدارها گفته است: "سرنوشت زندانیان بستگی به اقدامات ما دارد. اگر قضیه را رها کنیم نه تنها عرصه بر زندانیان، بلکه حتی بر کسانی که زندانی هم نیستند تنگ تر خواهد شد."

همبستگی هنرمندان ايرانی مقيم هلند با مردم ايران

حميد طباطبايی، موسيقيدان ساکن هلند، به راديو فردا می گويد که شماری از هنرمندان مقيم این کشور برای ابراز همبستگی با مردم ايران، يکشنبه برنامه ای در آمستردام اجرا می کنند.

آقای طباطبايی افزود که قرار است شماری از موسيقيدانان، فيلم سازان و شاعران ايرانی در برنامه روز يکشنبه که در ساعت سه بعد از ظهر در کليسای Mozes & Aaronkerk در مرکز آمستردام برگزار می شود، به مدت ۱۰ دقيقه برنامه اجرا کنند.
آقای طباطبايی اهداف اين برنامه را همبستگی با مردم ايران، اعتراض به سرکوب معترضان در اين کشور و آگاه کردن مردم هلند از وضعيت ايران می خواند.


مقامات امنیتی ایران در هفته های گذشته، پس از اعتراضات گسترده به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، صدها نفر از شخصیت های سیاسی، خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر و معترضان را بازداشت کرده اند.

نهادهای بین المللی حقوق بشر نگرانی خود را از وضعیت این افراد اعلام کرده اند.

آقای طباطبایی می افزايد که اين برنامه کاملا رايگان است و مسئولان کليسا را بدون هيچ هزينه ای در اختيار هنرمندان ايرانی قرار داده اند.

برنامه با سخنان رناته فان در زی، روزنامه نگار هلندی آغاز خواهد شد.

در برنامه «همبستگی هنرمندان ايرانی مقيم هلند با مردم ايران»، اين هنرمندان به ارائه آثار خود خواهند پرداخت:

رضا علامه زاده (فيلم)، مهرناز صالحی (آواز)، حميد طباطبايی (پيانو)، ، ناصر فاخته (شعر) و نفيس نيا (شعر)، فرشاد آريا (فيلم)، پژمان اکبرزاده (پيانو)، بابک اميری (گيتار و آواز)، سوسن رضايی (داستان)، نارسيس زهره نسب (شعر)، پروين صاحب ديوانی – اخباری (آواز)،


آقای طباطبایی ابراز امیدواری می کند که هلندی ها نیز در کنار ایرانی ها در این برنامه حضور پیدا کنند تا هر چه بیشتر از وضعیت ایران مطلع شوند.

در هفته های گذشته شهرهای مختلف جهان نیز شاهد راهپیمایی ها و اعتراضات متعددی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران بوده است.

حتی مردم شهرهایی که جمعیت ایرانی در آنها زیاد نیست، همچون پراگ در جمهوری چک و ورشو در لهستان، به حمایت از حامیان میرحسین موسوی برخاسته‌اند و در خیابان‌ها یا در فضای مجازی اینترنت با تشکیل گروه‌های کوچک و بزرگ بارها از گوشه و کنار دنیا اعلام حمایت کرده‌اند.

دانشجویان فعال در اعتراض ها از تحصیل محروم می شوند

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی معاون دانشجویی وزارت علوم وتحقیقات و فن آوری گفت دانشجویانی که در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهور ی مرتکب خطا شده اند از تحصیل بازداشته خواهند شد. اوگفت این دانشجویان نه تنها به حقوق مادی ، بلکه به حقوق معنوی ملت آسیب زده اند.
محمود ملاباشی ،شنبه شب در همدان به خبرنگاران گفت با هرکس که برای پیشبرد هدف های سیاسی به اموال عمومی خسارت وارد آورد بشدت مقابله می شود.
او افزود وزارت علوم در حال جمع بندی اطلاعات و اعلام نظر از دانشگاه های کشور در مورد دانشجویان در جریان قبل و بعد از انتخابات است.

حسین شریعتمداری: موسوی و خاتمی پاسخ‌گوی خیانت‌ آشکار باشند

مدیر مسئول و نماینده رهبر ایران در روزنامه کیهان روز شنبه میرحسین موسوی را تلویحا عامل آمریکا خوانده و خواستار آن شد که او و محمد خاتمی پاسخ‌گوی «جنایات هولناک و خیانت آشکار» باشند.

حسین شریعتمداری در سرمقاله امروز روزنامه تندروی کیهان این احتمال را مطرح کرده است که «آقای موسوی و برخی از اطرافیانش جنایات انجام‌شده را به عنوان یک ماموریت مرتکب شده»اند.
آقای شریعتمداری می‌گوید که «اسناد و مدارک غیرقابل‌انکار فراوانی از این ماموریت بیرونی حکایت می‌کند»، اما نمونه‌ای از این مدارک ارائه نمی‌کند.

حسین شریعتمداری که نماینده آیت‌الله علی خامنه‌ای در کیهان است خواستار آن شده است که میرحسین موسوی و محمد خاتمی، از حامیان اصلی آقای موسوی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری، به جرم «قتل انسان‌های بی‌گناه، برپایی آشوب و بلوا و اجیر کردن اراذل و اوباش برای تعرض به جان و مال و ناموس مردم... در دادگاهی علنی و در مقابل چشم مردم خون‌خواه پاسخ‌گو باشند».

بنا بر منابع رسمی، در راه‌پیمایی‌های اعتراضی که پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری توسط وزارت کشور دولت نهم به راه افتاد و بسیاری از خبرگزاری‌ها آنها را در تاریخ سی‌ساله جمهوری اسلامی بی‌سابقه توصیف کردند، دست‌کم ۲۰ نفر کشته و صدها نفر زخمی و مجروح شدند.

نماینده رهبر ایران در روزنامه کیهان می‌افزاید: «بی‌حساب نبود که آمریکا، اسرائیل، اتحادیه اروپا و... در حمایت از موسوی و دارودسته‌اش یقه چاک می‌کردند و تمامی توان سیاسی... خود را در پشتیبانی از این جماعت به کار گرفته بودند.»

حسین شریعتمداری در حالی کشورهای غربی از جمله آمریکا را به حمایت همه‌جانبه از نامزد اصلی اصلاح‌طلبان ایران در انتخابات متهم می‌کند که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، از سوی جمهوری‌خواهان این کشور متهم می‌شد که چرا دست روی دست گذاشته و از میرحسین موسوی و اعتراضات مردم ایران حمایت نمی‌کند.

مدیرمسئول روزنامه کیهان آخرین بیانیه میرحسین موسوی را نیز که یک روز پس از تایید نتیجه انتخابات توسط شورای نگهبان منتشر شد پرده‌ای دیگر از «پروژه دیکته‌شده ‌آمریکایی‌ها» خوانده و چاره کار را «کور کردن چشم فتنه» دانسته است.

آقای موسوی در این بیانیه با اشاره به این که باید به خرد و قانون و مردم بازگشت گفته بود: «از اين پس ما دولتی خواهيم داشت که از نظر ارتباط با ملت در ناگوارترين شرايط به سر می‌برد و اکثريتی از جامعه که اينجانب نيز يکی از آنان هستم مشروعيت سياسی آن را نمی‌پذيرد.»

نشریات و رسانه‌های حامی محمود احمدی‌نژاد در حالی به فعالیت خود ادامه می‌دهند که بسیاری از روزنامه‌نگاران منتقد دولت یا در بازداشت هستند یا با سانسور شدید دست و پنجه نرم می‌کنند.
سرمقاله حسین شریعتمداری در حالی منتشر شده است که روزنامه جوان،‌ نشریه تندروی نزدیک به سپاه، نیز از نامه صد نماینده مجلس ایران به قوه قضاییه برای برخورد با «عوامل اغتشاشات» و «سرکردگان این حوادث» خبر داده است.


میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رقیب اصلی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات، که اعلام کرده‌اند دولت جدید ایران را مشروع و آقای احمدی‌نژاد را رئیس جمهور ایران نمی‌دانند و همین طور محمد خاتمی بارها از سوی نشریات و رسانه‌های حامی دولت نهم به عنوان سازمان‌دهندگان ناآرامی‌های اخیر معرفی شده‌اند.

نشریات و رسانه‌های حامی محمود احمدی‌نژاد در حالی به فعالیت خود ادامه می‌دهند که بسیاری از روزنامه‌نگاران منتقد دولت یا در بازداشت هستند یا با سانسور شدید دست و پنجه نرم می‌کنند.

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، از ۲۳ خردادماه به این سو دست‌کم دو هزار نفر از جمله چند ده استاد دانشگاه، روزنامه‌نگار و دانشجو بازداشت شده‌ و از برخی از آنها «اعترافاتی» منتشر شده است.

کروبی: اگر ساکت بمانیم اوضاع بدتر می شود


مهدی کروبی در دیدار با اعضای خانواده چند تن از بازداشت شدگان پس از انتخابات ایران گفته است که باید در مقابل تفکری که پشت جریانات اخیر قرار دارد ایستاد.

به گزارش روز شنبه (۱۳ تیر) روزنامه اعتماد ملی، آقای کروبی با حضور در خانه های محمدعلی ابطحی، احمد زیدآبادی، محمد قوچانی و عبدالله مومنی با اعضای خانواده های آنها دیدار کرد.

آقای کروبی در یکی از این دیدارها گفت: "سرنوشت زندانیان بستگی به اقدامات ما دارد. اگر قضیه را رها کنیم نه تنها عرصه بر زندانیان، بلکه حتی بر کسانی که زندانی هم نیستند تنگ تر خواهد شد".

او بازداشت های اخیر را غیرقانونی توصیف کرد و قول داد هر کاری که بتواند برای آزادی بازداشت شدگان انجام دهد.

آقای کروبی گفت: "در چهار سال اخیر موج حذف در مجلس و شوراها بسیار شدید بود... هیچ منطق و دلیلی هم برای این موج حذف وجود ندارد و اگر ساکت بمانیم و اعتراض نکنیم وضعیت به مراتب بدتر می شود و کار ما هم سخت تر".

دبیرکل حزب اعتماد ملی در دیدار با خانواده آقای مومنی، دوره پیش روی اصلاح طلبان را دورانی حساس توصیف کرد و گفت: "پشت جریانات اخیر، تفکری خاص خوابیده است و اگر این تفکر پیروز شود کار بر ما سخت خواهد شد. نیروهای سیاسی باید ایستادگی کنند و موجب عقب نشینی این تفکر شوند".

آقای کروبی یکی از دو نامزد جناح اصلاح طلب در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بود که توانست حمایت جمعی از چهره های سرشناس جناح اصلاح طلب و عده ای از روشنفکران معروف را جلب کند.

با وجود این وزارت کشور ایران آرای او را در انتخابات کمتر از یک درصد آرا اعلام کرد.

آقای کروبی می گوید: "مردم می دانند که رأیشان خوانده نشده است".

او در دیدار با اعضای خانواده آقای ابطحی گفت که به هر شهر و روستایی که بروید، مردم "داستان های بسیاری در باره ماجرای انتخابات" دارند.

او در دیدار با اعضای خانواده آقای زیدآبادی هم گفت: "آیا اصلا قابل تصور است که آرای خاموش و تحریمی های گذشته و کسانی که بی تفاوت به انتخابات بودند پای صندوق های رأی بیایند و همه به احمدی نژاد رأی بدهند"؟

آقای کروبی هنگام خداحافظی از اعضای خانواده آقای قوچانی گفته است: "نمی دانم آخرش چه می شود، اما خودم را برای همه چیز آماده کرده ام و تا آخرش هم خواهم ایستاد و از حقوق مردم دفاع خواهم کرد".

مجمع مدرسین و محققین حوزه قم: آیا این دولت مشروع است؟


مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با انتشار بیانیه ای این پرسش را مطرح کرده است که آیا دولت برآمده از انتخابات، به صرف تأیید شورای نگهبان مشروعیت می یابد؟

در این بیانیه که روز شنبه ۱۳ تیر (۴ ژوئیه) منتشر شده است، آمده است که عده ای از اعضای شورای نگهبان با اظهارنظرهای خود از چند ماه قبل از انتخابات، بی طرفی خود را نقض کرده اند و امکانات دولتی و "رسانه ملی" برای تبلیغ یک نامزد خاص به کار گرفته شده است.

در بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم همچنین آمده است: " به شکایات زیاد و دلایل محکمی که کاندیداهای دیگر داشتند توجه نشد و در فضایی کاملا امنیتی، صدای حق طلبی مردم که توأم با آرامش بود را به خشونت کشیدند".

در این بیانیه با برشمردن موارد متعدد از آنچه کارشکنی و اقدامات غیر قانونی خوانده شده است، پرسیده شده: "با همه این اشکالات آیا می شود مشروعیت انتخابات را به صرف تأیید شورای نگهبان پذیرفت؟ آیا با این وضعیت می توان دولت برآمده از این همه تخلفات را مشروع دانست"؟

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای جناح اصلاح طلب در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران عقیده دارند که در این انتخابات تخلف ها و تقلب های گسترده صورت گرفته و دولت برآمده از آن مشروعیت سیاسی ندارد.

وزارت کشور و شورای نگهبان ایران این ادعا را رد می کنند.

در بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم همچنین با "شهید" خواندن کشته شدگان اعتراضات پس از انتخابات آمده است: "درخواست عاجزانه ما از علمای اعلام و بزرگان دین این است که در این مصیبت بزرگ که حیثیت به دست آمده از خون ده ها هزار شهدای عزیز و زحمات طاقت فرسای ایثارگران و جانبازان و هدایت و حمایت روحانیت مبارز به ویژه رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی در معرض خطر جدی است، با احساس مسئولیتی که همواره داشته اند باز هم اقدام مناسب را انجام دهند".

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در پایان بیانیه خود خواستار آزادی بازداشت شدگان در "اجتماعات آرام" و شناسایی و مجازات "عاملان و ضاربان ضرب و شتم ها، قتل ها و تخریب کوی دانشگاه و جاهای دیگر" شده است.

اعدام بیست نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر در ایران


گزارشها از تهران حاکی است که صبح امروز شنبه سیزدهم تیر، بیست نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر در زندان رجایی شهر کرج اعدام شده اند.

اتهام این بیست نفر "خرید، فروش، نگهداری و حمل" انوع مواد مخدر اعلام شده است.

بنابر گزارشها، برای این افراد تقاضای عفو و بخشودگی شده بود اما "هیات عفو و بخشودگی" با عفو آنها مخالفت کرده و حکم قطعی آنها در دادستانی و دیوانی عالی کشور تائید شده است.

اعدام شدگان در فاصله سالهای 1383 تا سال 1387 دستگیر شده بوده بودند و اتهام آنها نگهداری و حمل حدود 700 کیلوگرم انواع مواد مخدر نظیر تریاک، هروئین و حشیش بوده است.

سن این افراد 35 و 48 سال اعلام شده است.

اسامی این بیست نفر که بین 35 تا 48 سال سن داشتند، با اتهام های آنها به صورت مختصر منتشر شده است.

اتهام یکی از اعدام شدگان "نگهداری یک کیلو و 500 گرم هروئین، فروش 6 گرم هروئین، عرضه 49 گرم هروئین و مشارکت در نگهداری 40 گرم" بوده است.

اتهام یکی دیگر از اعدام شدگان این بوده که یک کیلو و 870 گرم هروئین مخفی کرده بوده است.

چند نفر از متهمان نیز در حمل حدود 9 کیلوگرم هروئین مشارکت داشتند.

در میان این گروه، اتهام یک نفر بیش از بقیه بوده است این فرد 514 کیلو گرم مرفین حمل کرده و در حمل 102کیلو تریاک نیز مشارکت داشته است.

بعد از این فرد، یک نفر دیگر نیز متهم بوده که 265 کیلو مرفین را جاسازی و حمل کرده است.

هفت نفر از این گروه کمتر از دو کیلو مواد مخدر نگهداری یا حمل می کرده اند و تعدادی از متهمان نیز معتاد به مواد مخدر بوده اند.

افرایش تولید مواد مخدر

بخش عمده تریاک جهان در افغانستان تولید می شود که در شرق ایران قرار دارد. مواد مخدر تولیدی در افغانستان عمدتا از طریق ایران به دیگر کشورها منتقل و بخشی از آن نیز در داخل ایران مصرف می شود.

بنابر گزارشهای رسمی، بیشتر از یک میلیون و دویست هزار نفر در ایران معتاد هستند و تریاک با ۳۳ درصد بیشترین ماده مصرفی در این کشور است.

هر ساله حجم زیادی مواد مخدر در ایران کشف می شود و مقامات ایرانی دلیل عمده افزایش قاچاق موادمخدر به ایران را بالارفتن کشت خشخاش در افغانستان می دانند.

پلیس ایران می گوید که تولید تریاک در افغانستان در سالهای اخیر افرایش یافته و در سال 2008 به 7هزار و 700 تن رسیده است.

پلیس ایران تلاش های گسترده ای را برای مقابله با قاچاق و مصرف مواد مخدر انجام داده و بر اساس گزارشهای رسمی سالانه نزدیک به یک هزار تن مواد مخدر کشف می شود.

ایران با داشتن ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و قرار گرفتن میان این کشور و اروپا، همواره یکی از راه های اصلی ترانزیت مواد مخدر افغانستان به جهان خارج بوده است.

از حدود هفت سال پیش که حکومت طالبان در افغانستان با حمله آمریکا و متحدانش از میان برداشته شد، تولید موادمخدر در این کشور رو به افزایش بوده و طرح های جلوگیری از کشت خشخاش در افغانستان به نتیجه امیدوارکننده ای نینجامیده است.

مدیر مسئول روزنامه کیهان میرحسین موسوی را جاسوس آمریکا خواند


حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، میرحسین موسوی، از نامزدهای اصلاح طلب انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران، را جاسوس آمریکا خواند.
مدیر مسئول روزنامه کیهان از سوی آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، منصوب می شود.
آقای شریعتمداری در سرمقاله روز شنبه روزنامه کیهان، اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایران را « پروژه دیکته شده آمریکایی ها » خواند و خواستار محاکمه میرحسین موسوی و محمد خاتمی، رییس جمهوری سابق، به اتهام « جنایت و خیانت » شد.
آقای موسوی و خاتمی، همچون دیگر سیاستمداران اصلاح طلب و هوادارانشان، نتایج انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران را زیر سوال برده اند و بر این باورند که در آن تقلب گسترده ای صورت گرفته است.

پلیس راه ایران از رانندگان تست الکل می گیرد

ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، از قول فرمانده پلیس راه جمهوری اسلامی گزارش داد از روز شنبه، علاوه بر آزمایش اعتیاد از رانندگان در جاده های سراسر کشور تست الکل نیز به عمل خواهد آمد.
علیرضا اسماعیلی به ایسنا گفت در صورت مثبت بودن این آزمایش راننده متخلف تحويل مراجع قضايی خواهد شد.
پیشتر، از ابتدای امسال آزمايش اعتياد در جاده‌های كشور اجرايي شده بود.
به گفته فرمانده پليس‌راه ايران در این آزمایش که با نمونه‌برداری از بزاق دهان انجام می گیرد رانندگاني كه ۲۴ ساعت قبل مواد مخدر و یا مشروبات الكلی مصرف كرده باشند مشخص خواهند شد.

50 ویدیو از اتفاقات اخیر


اظهار بی‌اطلاعی استانداری تهران از «مصوبه ورود نیروی انتظامی به کوی»

معاون سیاسی استاندار تهران روز جمعه گفته رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مورد ورود نیروی انتظامی به کوی دانشگاه در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات را رد کرد.

علی عباسپور، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس،‌ پیشتر گفته بود که در حوادث اخیر کوی دانشگاه تهران نیروی انتظامی بر اساس مصوبه شورای تامین استان تهران وارد کوی شده است. شورای تامین استان تهران مستقیما زیر نظر استاندار قرار دارد.

صفرعلی براتلو، معاون سیاسی استاندار تهران، ضمن اظهار بی‌اطلاعی از وجود چنین مصوبه‌ای از آقای عباسپور خواسته است مدارک خود را در این مورد ارائه کند و پاسخ‌گو باشد.

نیروهای لباس شخصی و نیروی انتظامی در شامگاه ۲۴ خرداد، دو روز پس از اعلام نتیجه انتخابات، با ورود به حریم کوی دانشگاه تهران، صحنه‌هایی مشابه با ۱۸ تیر سال ۱۳۷۸ به وجود آوردند. نیروهای امنیتی و لباس‌شخصی همچنین به خوابگاه دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه شیراز نیز حمله‌ور شدند.

به گفته دفتر تحکیم وحدت، در این نیروهای امنیتی به خوابگاه‌های دانشجویان دست‌کم پنج دانشجو در کوی دانشگاه تهران جان باختند. همین سازمان دانشجویی اعلام کرده است که در حمله به خوابگاه دانشگاه شیراز نیز دو نفر جان باخته‌اند.

در همین زمینه رییس دانشگاه تهران نیز روز جمعه تکذیب کرد که خود به نیروی انتظامی دستور ورود به کوی دانشگاه تهران را داده است.

پیشتر محسن کوهکن، سخنگوی هیات رئیسه مجلس، گفته بود که نیروی انتظامی به دستور رئیس دانشگاه تهران، فرهاد رهبر، وارد خوابگاه‌های این دانشگاه شده است.

آقای رهبر ضمن تکذیب این خبر در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت در جلساتی که با نیروی انتظامی و نهادهای امنیتی داشته است مسئولان این نهادها «قول مساعد داده‌اند که قضیه را به‌سرعت پی‌گیری کرده و نتیجه را اعلام کنند».

رئیس دانشگاه تهران همچنین از تشکیل چهار کمیته ویژه برای تحقیق در مورد حوادث کوی دانشگاه خبر داد که «نمایندگان مجلس نیز در آنها حضور دارند».

مجلس شورای اسلامی در حالی برای رسیدگی به حوادث کوی دانشگاه کمیته تحقیق تشکیل داده است که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، یک هفته پس از انتخابات حمله به کوی دانشگاه را به معترضان به نتیجه انتخابات نسبت داد که به گفته وی دانشجویان «حزب‌اللهی» را هدف قرار داده بودند.

پیشتر یکی از دانشجویان حاضر در درگیری کوی دانشگاه تهران به رادیو فردا گفته بود که نیروهای لباس شخصی با شکستن در بعضی از اتاق‌ها دانشجویان را کشان‌کشان بردند و با وارد کردن ضربات باتوم و با همکاری نیروهای پلیس آنها را بازداشت کردند.

وزیر خارجه اسبق بریتانیا: کسی دیگر گول این حرف‌ها را نمی‌خورد

ایران هفته گذشته ۹ کارمند ایرانی سفارت بریتانیا در تهران را به اتهام دست داشتن در ناآرامی‌های اخیر تهران بازداشت کرد. اتهامی که هنوز شواهدی برای اثبات آن ارائه نشده است.

در این میان در روزهای گذشته برخی از این افراد آزاد شده‌اند اما سرنوشت چند تن از آنان هنوز روشن نیست.

سر ملکم ریفکیند یکی از وزرای خارجه اسبق بریتانیا در گفت‌وگو با رادیو فردا به تشریح پیامدهای چنین اقدامی از سوی دولت ایران می‌پردازد.

رادیو فردا: آقای ریفکیند، شما در زمان نخست‌وزیری جان میچر، وزیر امور خارجه بریتانیا بودید. فکر می‌کنید دستگیری کارمندان سفارتخانه کشورتان چه تأثیری بر رابطه بریتانیا با ایران خواهد گذاشت؟

سر مالکوم ریفکیند: البته خوشحالیم که برخی از این افراد آزاد شده‌اند. اما در اصل این کار نباید صورت می‌گرفت. اتهاماتی که به این افراد وارد شده است کاملاً ساختگی و به دور از حقیقت محض است.

واضح است که ایران با این کار می‌خواهد وانمود کند که تظاهرات و اعتراضات مردم در تهران و شهرستان‌ها واقعی نیست که البته همه می‌دانند این یک دروغ است. هدف از این کار وارونه جلوه دادن مسائل و منحرف کردن توجه از اصل مسائل است. منتها فکر نمی‌کنم که کسی دیگر گول این حرف‌ها را بخورد.

علاوه بر مردم، رهبران معتبری هم از درون نظام همچون آقایان موسوی و کروبی و اکنون خاتمی، نتیجه این انتخابات را غیرقابل قبول دانسته‌اند. علاوه بر اینها احزاب مهمی از درون نظام همچون مجاهدین انقلاب اسلامی، مجمع روحانیون مبارز و حزب مشارکت و اعتماد ملی هم این انتخابات را رد کرده و به انحای مختلف دولت آقای احمدی‌نژاد را غیر قانونی اعلام خوانده‌اند. فکر می‌کنید تأثیر چنین شکاف عظیمی در درون دستگاه حاکم بر ایران بر آینده سیاسی این کشور چگونه باشد؟

من فکر می‌کنم که اگرچه تمام جهان با علاقه بسیار مسائل جاری در ایران را دنبال می‌کنند اما تصمیم و اقدام در این مورد با خود مردم ایران است. آنها هستند که باید در این مورد نظر خود را اعلام کنند و برای آینده کشورشان تصمیم بگیرند.

به هیچ وجه درست نیست که ما در این امور دخالت کنیم. اما کاری که می‌توانیم انجام دهیم و بر اساس قوانین بین‌المللی دخالت در امور ایران محسوب نمی‌شود این است که انگشت روی اقداماتی بگذاریم که خلاف موازین حقوق بشر است، خشونت‌هایی که علیه معترضان دارد صورت می‌گیرد.

می توانیم انگشت روی فاجعه کشته شدن مردم، زخمی شدن و شکنجه یا زندان شدن افراد بگذاریم و بگوییم سرکوب خشونت‌آمیز اعتراض‌های مردم ایران، خلاف موازین انسانی جامعه امروزی است.

به علاوه ما باید روش‌های صلح‌آمیز را به مردم ایران توصیه کنیم و به آنها بگوییم از آن طریق است که می‌توانند به خواسته‌های خود دست یابند.

فکر می‌کنید واکنش سایر کشورهای جامعه بین‌المللی به وقایع اخیر ایران چگونه باشد؟

من فکر می‌کنم سایر کشورهای جامعه بین‌الملل نیز همین روشی را که به آن اشاره کردم در پیش می‌گیرند که مبادا تصور شود که در مسائل داخلی ایران دخالتی انجام شده است. ما باید منتظر باشیم و ببینم که در روزها و هفته‌های آینده در ایران چه رخ خواهد داد.

اما بدون تردید می‌توان گفت که وجهه آقای احمدی‌نژاد به شدت صدمه دیده است و او دیگر نمی‌تواند مدعی باشد که از محبوبیت عامه مردم برخوردار است. به طبع این موضوع بر حضور او در جامعه بین‌الملل تأثیر انکارناپذیری خواهد گذاشت.

برخی تحلیلگران معتقدند با توجه به برنامه‌های هسته‌ای ایران و موقعیت استراتژیک و همچنین به خاطر مردم ایران، منزوی کردن دولت این کشور کار درستی نیست. نظر شما چیست؟

من فکر نمی‌کنم کسی خواهان منزوی کردن ایران باشد. اما اگر ایران خلاف تعهدات بین‌المللی خود عمل کند آن وقت جامعه بین‌المللی از جمله سازمان ملل مجبور خواهد شد که به نوعی پاسخ دهد. البته چنین وضعیتی به هیچوجه مطلوب نخواهد بود و مردم ایران نیز خواهان آن نیستند. اما بر عهده آنان است تا به دولت خودشان فشار آورند تا به تعهداتشان عمل کند.

فکر می‌کنید اگر اتهاماتی که علیه عوامل خارجی از جمله بریتانیا مطرح می‌شود باعث قطع شدن رابطه ایران با جامعه جهانی شود، ممکن است برای آقای احمدی‌نژاد و حامیان او هم تا اندازه‌ای مطلوب باشد؟

همین طور است که می‌گویید. در ایران گروه‌هایی هستند که آقای احمدی‌نژاد هم جزو آنهاست و مایلند رابطه ایران با غرب قطع شود. می‌خواهند دشمن خارجی را بهانه کنند تا روش کنونی را ادامه دهند. اما باز هم می‌گویم این بر عهده مردم ایران است که از حق خود به عنوان انتخاب دولت مورد نظرشان دست برندارند.

فرماندار شیراز:صندوق های رای در کتابخانه مرکزی با انتخابات اخیر ارتباطی ندارد

فرماندار شیراز گفته است که صندوق های رای موجود در مرکز اسناد و کتابخانه مرکزی شیراز، با دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران هیچ ارتباطی ندارد.

ابراهیم عزیزی، فرماندار شیراز در گفت و گو با ایرنا گفت: بر اساس دستورالعمل وزارت کشور، پس از اعلام نتایج و گذشت مدت زمانی مشخص و نیز بعد از امحای آرای دریافت شده، سه صندوق و محتویات آنها پلمپ و به عنوان سند ملی به مرکز اسناد ملی منتقل می شود.

پیشتر، گزارش هایی از مشاهده چهار صندوق رای در ساختمان نیمه کاره کتابخانه مرکزی شیراز منتشر شده بود.

فرماندار شیراز گفته است که صندوق های موجود در مرکز اسناد و کتابخانه مرکزی شیراز به دوره های مختلف انتخابات گذشته از جمله مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا مربوط است و هیچ ارتباطی به دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ندارد.

همچنین، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به نقل از علی اکبر صفی پور، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس گزارش داد که شناسایی، جمع آوری و نگهداری تمام اسناد و مدارک تولیدشده در نهادهای دولتی، از وظایف سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است و برگزاری انتخابات در کشور هم منجر به تولید اسناد و مدارکی می شود که یکی از آنها صندوق های اخذ رای است.

اتحادیه اروپا سفیران ایران را در کشورهای اروپایی احضار کرد

27 کشور عضو اتحادیه اروپا ،امروز جمعه 12 تیرماه ( 3ژوئیه) ، در اعتراض به بازداشت کارمندان سفارت بریتانیا در تهران سفرای ایران در کشورهایشان را احضار کردند.

براساس گزارش ها این تصمیم در پی نشست نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل گرفته شد.

به گفته یکی از مقامات وابسته به اتحادیه اروپا ، شرکت کنندگان در این نشست موافقت کردند تا اقداماتی تدریجی در قبال ایران داشته باشند. از جمله اقداماتی که احتمالا اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال خواهد کرد، خارج کردن سفرایش از ایران و ممنوعیت سفر مقامات ایرانی به کشورهای اروپایی است.

این مقام وابسته به اتحادیه اروپا همچنین افزوده اتخاذ هرگونه تصمیمی در مقابل ایران بستگی به این دارد که شرایط به چه صورتی ادامه خواهد یافت. اما اولین اقدام فوری انتقال پیامی" قاطع" در اعتراض به بازداشت کارمندان سفارت بریتانیا در ایران و درخواست آزادی آنهاست.

وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هفته گذشته از ایران خواستند تا نسبت به آزادی کارکنان سفارت بریتانیا در ایران و یک خبرنگار یونانی که در جریان ناآرامی های اخیر در این کشور بازداشت شد، هر چه سریعتر اقدام کند.

براساس گزارش ها ، تصمیم گیری درباره اتخاذ اقدامات شدیدتر علیه ایران موکول به نشست هشت کشور عمده صنعتی موسوم به گروه 8 خواهد بود، که قرار است هفته آینده در ایتالیا برگزار شود.

این در حالی است که آیت الله احمد جنتی، امام جمعه موقت تهران در خطبه های نماز جمعه امروز اعلام کرد تعدادی از کارمندان ایرانی سفارت بریتانیا در تهران که در روزهای گذشته بازداشت شده اند، به اتهام دست داشتن در ناآرامی های اخیر، محاکمه خواهند شد.

دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا در واکنش به اظهارات آقای جنتی در بیانیه ای گفته است: "ما به دنبال شفاف سازی فوری از طرف مقام های ایرانی مرتبط به این موضوع هستیم."

آقای میلیبند از قصد خود برای گفت و گو با منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران خبر داده و بار دیگر تاکید کرده است که کارمندان سفارت بریتانیا در تهران در هیچ اقدام غیر قانونی و نامناسبی شرکت نداشته اند.

وزیر خارجه بریتانیا درباره سرنوشت دو نفر از کارمندان ایرانی سفارت بریتانیا در تهران به شدت ابراز نگرانی کرده است.

اولین اظهارنظر مدیر کل منتخب آژانس درباره ایران

یوکیا آمانو، مدیر کل آینده آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید که مدرکی ندیده که نشان دهد ایران در پی کسب توانایی تولید سلاح هسته ای است.

یوکیا آمانو، نماینده ژاپن در آژانس بین المللی انرژی اتمی، روز جمعه (3 ژوئیه) رسما توسط شورای حکام آژانس به عنوان مدیرکل بعدی این سازمان برگزیده شد.

آقای آمانو در صورت تایید نهایی توسط همه کشورهای عضو آژانس، در ماه نوامبر ۲۰۰۹ رسما جایگزین محمد البرادعی، مدیرکل فعلی این سازمان خواهد شد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی ۵ ژوئن امسال با انتشار گزارشی از گسترش برنامه غنی سازی اورانیوم ایران خبر داد و گفت که نمی تواند عدم وجود فعالیت های اتمی پنهانی را در ایران به طور قطع تایید کند.

این سازمان همچنین ایران را متهم کرد که برای رفع ابهامات موجود در مورد صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود با آژانس همکاری نمی کند، هرچند گفته بود که مواد هسته ای اعلام شده از سوی دولت ایران برای مقاصد دیگر مورد استفاده قرار نگرفته است.

اما یوکیا آمانو روز جمعه در مورد این اتهام که ایران در پی دستیابی به سلاح اتمی است به خبرگزاری رویتر گفت: "من در مدارک رسمی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره این موضوع چیزی ندیده ام".

یوکیا آمانو که یک دیپلمات ۶۲ ساله ژاپنی است، تاکید دارد که به عنوان شهروند ژاپن نهایت تلاش خود را انجام خواهد داد که از گسترش سلاح های اتمی در دنیا پیشگیری کند.

ژاپن تنها کشوری است که تا کنون علیه آن از سلاح هسته ای استفاده شده است.

ادامه تنش ها بر سر برنامه اتمی ایران و دشواری های آژانس برای تحقیق درباره برنامه اتمی سوریه و کره شمالی از جمله مشکلات پیش روی آقای آمانو است.

او در پاسخ به این سوال که در برابر کشورهایی مانند سوریه یا ایران روشی "ملایم" خواهد داشت یا "سختگیرانه"، به رویتر گفته است: "من یک مدیرکل نرم یا سخت گیر نخواهم بود".

آمریکا در زمان ریاست جمهوری جورج بوش، رئیس جمهوری سابق این کشور، صراحتا ایران را به تلاش برای تولید بمب هسته ای متهم می کرد.

اما دولت باراک اوباما این موضع را قدری تغییر داده و ایران را به تلاش برای گسترش توانایی خود برای تولید بمب هسته ای متهم می کند، هرچند می گوید ایران در مسیر تولید بمب اتمی قرار دارد.

دولت ایران بارها با رد این اتهام ها تاکید کرده است که تمام برنامه های هسته ای این کشور غیرنظامی و صلح آمیز است.

پیغام کودک دو ساله به خامنه ای و احمدی نژاد


بازداشت هفت نفر در قزوین

مدیر کل اطلاعات استان قزوین در گفت و گو با خبرگزاری فارس اعلام کرد: "۷ نفر از عناصر وابسته به گروهک ضد انقلاب که در ناآرامی ها و اغتشاشات اخیر شهرهای قزوین و تهران حضور فعال داشتند، دستگیر شدند."

مدیر کل اطلاعات استان قزوین گفته است افراد دستگیر شده در بازجویی های خود به داشتن "ارتباط با برخی از شبکه های ضد انقلاب و منافقین در خارج از کشور اعتراف کرده اند."

وی همچنین گفته است این افراد ضمن تحریک اراذل و اوباش به ایجاد ناامنی و آشوب دست می زدند.

در روزهای گذشته تعداد زیادی از معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در تهران و دیگر شهرهای ایران بازداشت شده اند و مقامات ایران تلاش کرده اند تا بازداشت شدگان را وابسته به کشورهای خارجی و همچنین گروه های مخالف نظام جمهوری اسلامی معرفی کنند.

ایرانیان الهام بخش مردم جهان

بحران انتخاباتی ایران و تظاهرات وسیع معترضان که خواستار تغییرات سیاسی هستند در رسانه های جهان و بخصوص در رسانه های آمریکا توجه فراوانی را به خود جلب کرد. در آمریکا شمار زیادی از وب سایت‌های معروف و پرطرفدار به‌صورت زنده و مستمر حوادث ایران را منعکس می‌کنند. یکی از آنها وب سایت «هافینگتون پست» است و سردبیر بخش خبر آن «نیکو پیتنی» در هفته‌های اخیر مشغول انتشار مطالب و عکس و ویدئوهای مربوط به تظاهرات، خشونت ها و اعتراضات ایرانیان بوده است. رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در مصاحبه‌ای با آقای پیتنی از او در مورد تجارب‌اش در این زمینه سئوال کرد.

در این مدت که مشغول انتشار مطالب مربوط به بحران انتخاباتی بودید مهم‌ترین نکاتی که در مورد ایران و ایرانیان آموختید چه بود؟

نیکو پیتنی: من نکات فراوانی یاد گرفتم. مردم در ایران خیلی مهربان و همیشه آماده کمک هستند. من نامه‌های فراوانی را در حمایت و تشویق از کار اطلاع‌رسانی دریافت کرده‌ام. یکی از مهمترین نکاتی که آموختم در مورد خصوصیات مردم ایران و دوستی و آشنایی با آنها بوده است. مردم در ایران از هر طریقی که می‌توانستند و با وجود خطر و مشکلات فراوان سعی می‌کردند که اخبار و اطلاعات را به رسانه‌ها برسانند . این یکی از نکات مهمی است که من آموختم. و همینطور بسیاری از مردم کشورهای دیگر از جمله آمریکایی ها با علاقه و توجه فراوان به این تلاش ارتباطاتی کمک می‌کردند.

آیا شما از داخل ایران هم واکنش ، اظهار نظر یا اطلاعاتی دریافت می‌کنید؟

بله، هر چند که در روزهای اخیر ارتباط با داخل ایران بسیار دشوارتر شده است. ولی با این همه به طور مستمر از ایران مطالبی دریافت می‌کنیم. گاهی اوقات فقط یک شعر کوتاه است و گاهی هم یک اظهار نظر و یا حکایتی کوتاه از دیده‌های خود را برای ما می‌فرستند که همه
«مردم جهان هنوز هم علاقه فراوانی به حوادث ایران دارند و معمولا یک نوع همدلی با ایرانیان وجود دارد. آنها می‌خواهند بدانند که مردم ایران چه روزها و چه حوادثی را تجربه می کنند.»
آنها واقعا ارزشمند هستند. همانطور که گفتم ارسال این مطالب و تماس با خارج در شرایط فعلی برای ایرانیان بسیار دشوار و خطرناک است.


ولی همین اطلاعاتی که از ایران ارسال می‌شود به جهان خارج خبر می‌دهد که چه اتفاقاتی در ایران افتاده و یا فرضا به ما نشان می‌دهد که رفتار نیروهای بسیجی و خشونت آنها تا چه حدی است. دنیا هنوز هم می‌خواهد جزییات حوادث ایران و از جمله حملات خشونت آمیز به تظاهرات آرام مردم را بداند. مردم جهان هنوز هم علاقه فراوانی به حوادث ایران دارند و معمولا یک نوع همدلی با ایرانیان وجود دارد. آنها می‌خواهند بدانند که مردم ایران چه روزها و چه حوادثی را تجربه می‌کنند.

برخی نگران هستند که اکنون با فروکش کردن موج تظاهرات گسترده در ایران رسانه‌ها و افکار عمومی به مرور حوادث ایران را فراموش خواهند کرد. آیا شما هم احساس می‌کنید که توجه و علاقه به حوادث ایران رو به کاهش است؟

من فکر می کنم که مثل هر خبر یا حادثه خبری دیگری در لحظات و روزهایی که حوادث احساس برانگیز تر است آن موضوع توجه بیشتری به خود جلب می‌کند. اما همانطور که فرضا در روز یکشنبه اخیر دیدم به خاطر تظاهرات در مسجد قبا دوباره همه چیز به سرعت تغییر کرد و حوادث ایران در مرکز توجه قرار گرفت. مسلما دیدن صحنه‌های تظاهرات وسیع روزهای اول بسیار منحصر به فرد بود و پوشش و توجه فراوانی را جلب کرد ولی مخاطبان وب سایت ما هنوز هم با علاقه اخبار ایران را دنبال می‌کنند. نکته جالب این است که بسیاری از مخاطبان به موضوع اصلی این کشمکش سیاسی علاقمند شده‌اند، آنها بازیگران اصلی این حوادث را به مرور شناخته‌اند. مردم از دلایل بروز و روند این بحران درک خوبی پیدا کرده و با دنبال کردن روزانه رویدادها می‌خواهند بدانند که سرانجام آن چه خواهد شد.

کدام یک از اخبار یا حوادث در هفته های اخیر بیش از همه شما را تکان داد؟

«به نظر من این بسیار مهم است که مردم ایران بدانند که فارغ از آنچه که در ساختار سیاسی و حکومت آن کشور روی می‌دهد، اینکه دولت تغییر کند و یا نه ، آنچه که مردم ایران در چند هفته اخیر انجام دادند بر تمام مردم جهان تاثیر فراوانی بر جا گذاشته است و مردم ایران باید به این دستاور خود افتخار کنند.»
مسلما موارد مهمی مثل کشته شدن ندا آقا سلطان یکی از این حوادث تکان دهنده بود. ولی به طور کلی برای من شهامت زنان ایرانی که در مقابل پلیس ایستادگی می‌کردند و یا برای نجات و کمک به مردها با پلیس درگیر می‌شدند واقعا خارق العاده بود. موضوع دیگر اعتراضات شبانه است. من همیشه در جستجوی ویدئوهای مربوط به سر دادن الله اکبر روی پشت بام‌ها هستم. تک تک این تصاویر تکان دهنده، احساس برانگیز و فراموش نشدنی‌اند و من می‌دانم که مخاطبان وب سایت ما به این تصاویر علاقه زیادی دارند.


از زمان وقوع این حوادث در ایران و انتشار اخبار آن در خارج ما شاهد دو تغییر محسوس بوده‌ایم . یکی از این تغییرات این است که برای میلیون‌ها نفر از مردم آمریکا که تاکنون ایران را فقط با احمدی نژاد می‌شناختند اکنون با ایران دیگری آشنا شده‌اند. آنها در این چند هفته متوجه شدند که ایران معنای دیگری نیز دارد و آن مردم ایران هستند که اکثریت آنها برای آزادی و دمکراسی مبارزه می‌کنند.

نکته دیگری که به نظر من تغییر کرده و خیلی جالب است این است که فارغ از اینکه دولت و رییس جمهور آمریکا چه می کنند بسیاری از مردم عادی آمریکا از تبار و نژادهای گوناگون به‌شدت تحت تاثیر حوادث ایران قرار گرفته‌اند. به عنوان مثال مردم عادی در شهرهای کوچک ایالت تگزاس را می‌بینیم که در حمایت از مردم ایران شعار می‌دهند و یا پلاکارد و نشان‌هایی درخانه خود نصب می‌کنند.

به نظر من این بسیار مهم است که مردم ایران بدانند که فارغ از آنچه که در ساختار سیاسی و حکومت آن کشور روی می‌دهد، اینکه دولت تغییر کند و یا نه ، آنچه که مردم ایران در چند هفته اخیر انجام دادند بر تمام مردم جهان تاثیر فراوانی بر جا گذاشته است و مردم ایران باید به این دستاور خود افتخار کنند.

شوخی بسیجی


سیاوش شمس برای ندا می گوید...


اینترپل: درخواستی برای تعقیب شاهد قتل «ندا» دریافت نکرده ایم

درحالی که فرمانده پلیس ایران گفته بود پزشک حاضر در صحنه قتل ندا آقاسلطان تحت تعقیب اینترپل قرار گرفته، پلیس بین‌الملل، اینترپل، می‌گوید تاکنون درخواستی از مقامات جمهوری اسلامی در این مورد دریافت نکرده است.

اسماعيل احمدى مقدم، فرمانده نيروى انتظامى ايران روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران، قتل «ندا آقا سلطان» را يک سناريوى از پيش تعيين شده دانست و گفت که «آرش حجازى، پزشکى که در صحنه قتل ندا آقاسلطان حضور داشته است، توسط نيروهاى وزارت اطلاعات و پليس اينترپل تحت تعقيب است».

اکنون دفتر مطبوعاتی دبیرخانه فرماندهی اینترپل در لیون فرانسه در پاسخ کتبی به پرسش رادیو فردا، می‌گوید که «تا ساعت ۱۰:۳۰ پیش از ظهر روز پنجشنبه دوم ژوئیه (یازدهم تیر ماه) به وقت لیون، هیچگونه درخواستی از مقامات ایرانی، در خصوص پرونده مرگ ندا آقاسلطان دریافت نکرده است».

آرش حجازی، نویسنده و پزشک، چند روز پس از قتل ندا آقاسطان در مصاحبه با شبکه جهانی بی.بی.سی اظهار کرد که در زمان قتل ندا آقاسطان در ایران حضور داشته و در صحنه قتل حاضر بوده است.

برخی از تصاویر ویئویی مخابره شده از صحنه مرگ ندا آقاسلطان صحت گفته‌های آقای حجازی را در مورد حضور در صحنه قتل این دختر ۲۷ ایرانی تأیید می‌کند.

آقای حجازی همچنین در بیان جزئیات قتل ندا عنوان کرد که او به به ضرب گلوله یک بسیجی به قتل رسیده است.

ندا آقا سلطان که مرگ وی به نماد اعتراض‌ها عليه نتايج انتخابات رياست جمهورى ايران در خارج تبديل شده، شنبه هفته گذشته و در جريان يکى از راهپيمايى‌های اعتراضی به ضرب گلوله به قتل رسید.

تصاویر ویدئویی از صحنه کشته شدن ندا آقاسلطان به سرعت در اينترنت و تلويزيون‌هاى مهم دنيا انتشار یافت و در بسيارى از اعتراض‌هاى خارج از کشور به سرکوب ها در ايران، عکس وى در دست معترضان دیده می‌شود.

با بالا گرفتن اعتراض‌ها به مرگ خانم آقا سلطان، باراک اوباما، رييس جمهور آمريکا، در يک مصاحبه مطبوعاتى گفت که از ديدن تصاوير مرگ وى ناراحت شده و افزود: «من فکر مى‌کنم هر کسى که اين تصوير را مى‌بيند متوجه مى‌شود اساساً در اين زمينه بى‌عدالتى رخ داده است.»

با این حال رسانه‌هاى دولتى جمهورى اسلامى، بلافاصله مسئوليت مرگ «ندا» را متوجه عوامل خارجى کردند و حتى روزنامه «جوان» که به سپاه پاسداران نزديک است این موضوع را به خبرنگار اخراج شده تلويزيونى بى.بى.سى نسبت داد.

در تازه‌ترین واکنش‌ها به اظهارات رئیس پلیس ایران در مورد کشته شدن ندا، رابرت گيبس، سخنگوى كاخ سفيد آمريكا، این مقام انتظامی ايران مبنی بر اینکه قتل «ندا آقا سلطان» سناریو بوده است را «بهت آور» ارزیابی کرد.

دولت اردن شبکه های تلویزیونی وابسته به دولت ایران را بست


دولت اردن دفاتر دو شبکه تلویزیونی متعلق به دولت ایران را بسته است.

سایت اینترنتی شبکه تلویزیونی عرب زبان العالم نوشته است که دفاتر این شبکه خبری در امان، پایتخت اردن، به دستور وزارت اطلاع رسانی این کشور بسته شده است.

العالم همچنین از دستور دولت اردن برای بسته شدن دفاتر شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان پرس تی وی، که آنهم متعلق به دولت ایران است، خبر داده است.

براساس این گزارش، مقامات دولت اردن "مجوزهای" این دو شبکه تلویزیونی را لغو و فعالیت آنها در امان را منع کرده اند.

به نقل از نبیل الشریف، وزیر اطلاع رسانی اردن، گزارش شده که شبکه العالم مجوزهای لازم را از دولت این کشور دریافت نکرده بود اما العالم گفته است که بیش از شش ماه پیش، درخواست های لازم را تسلیم مقامات اردن کرده و در انتظار صدور مجوز بوده است.

این گزارش می افزاید که شبکه تلویزیونی پرس تی وی هم تقاضای صدور مجوز فعالیت در اردن را کرده بود اما تا زمان تعطیلی دفاتر آن، این مجوز صادر نشده بود.

دولت اردن هنوز در مورد گزارش تعطیل دفاتر این دو شبکه تلویزیونی دولتی ایران اظهار نظر نکرده است.

شبکه خبری العالم در سال 2003 توسط سازمان رادیو و تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی تاسیس شد و هدف خود را انتشار اخبار مربوط به جهان عرب و کشورهای عرب اعلام داشت.

شبکه های دولتی ایران

برنامه های این شبکه، که به زبان عربی پخش می شود، از طریق ماهواره در نقاط مختلف جهان دریافت می شود.

العالم دفاتری در بیروت و بغداد هم تاسیس کرده است.

شبکه خبری پرس تی وی در اوایل سال 2007 برای پخش برنامه به زبان انگلیسی با بودجه دولت ایران راه اندازی شد.

پرس تی وی

پرس تی وی هم به نقض معیارهای حرفه ای رسانه ای متهم شده است

در جریان رخدادهای پس از انتخابات اخیر ایران، برخی از کارشناسان نحوه گزارش دهی این شبکه تلویزیونی را کاملا شبیه نحوه خبررسانی سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ایران توصیف کرده اند.

روز گذشته روزنامه تایمز، چاپ لندن، در گزارشی گفت که پوشش خبری حوادث انتخابات در پرس تی وی با اصل دقت و بی طرفی رسانه ای تعارض داشته و باعث اعتراضاتی شده است.

به نوشته تایمز، یکی از کارکنان پرس تی وی در اعتراض به آنچه که جانبداری این شبکه در خبررسانی وقایع ایران خواند همکاری خود را با پرس تی وی قطع کرده است.

گزارش بسته شدن دفاتر این دو شبکه تلویزیونی در امان در حالی انتشار می یابد که در روزهای پس از آغاز تظاهرات اعتراضی نسبت به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران، دولت محدودیت های شدیدی را برای گزارش دهی خبرنگاران خارجی وضع کرد و مانع از فعالیت شماری از رسانه های خبری در ایران شد.

همزمان، گفته می شود تعدادی از روزنامه نگاران ایرانی توسط ماموران دولتی بازداشت و زندانی شده اند و سانسور شدیدی بر رسانه های خبری داخلی وضع شده است.

18 تیر - پنج منطقه تهران - ۴ تا ۶ بعد از ظهر

هدف ما باید ترسوندن رژیم قبل از راهپیمایی باشه که کوتاه بیان، نه نزدیک روز راهپیمایی بهشون هیچ فرصتی به جز برخورد سنگین با تظاهرات برای جلوگیری از تجمع مردم ندیم. وقتی 50 تیروی ویژه در مقابل یکصد هزار نفر می ایستند می توانند با آنها مقابله کنند ولی وقتی 5 نیروی ویژه مقابل هزار نفر بایستند پا به فرار خواهند گذاشت . جو روانی چنین برنامه ای بسیار مفید خواهد بود. همین امروز باید برنامه های ما برای 18 تیر نقل صحبت اینترنت بشه که باعث بشه رژیم کوتاه بیاد. وگرنه هیچ ارزشی نداره یک شب قبل بحث داغ بشه و چه کنم چه کنیم بگیریم و اخر سر مردم رو بکشونیم جاهای پراکنده و خدای نکرده براشون دردسر درست کنیم.

وعده ما ۱۸ تیر ۱۳۸۸ در پنج منطقه اصلی تهران:

مرکز تهران در نزدیکی سفارت روسیه - میدان فردوسی.

مسیر شماره ۱ - خیابان ستارخان - میدان صادقیه

مسیر شماره ۲- خیابان مولوی - میدان رازی

مسیر شماره ۳ - خیابان رسالت - حد فاصل میدان رسالت (مسجد الرسّول) و دردشت

مسیر شماره ۴ - خیابان میرداماد - تقاطع مدرس

فایل متنی مسیرها (برای پرینت)


نقشه گوگل مسیرها

منبع

نیوزویک خواهان آزادی خبرنگار خود شد


مجله نیوزویک روز چهارشنبه درخواست خود از ایران برای آزادی فوری خبرنگارش را تکرار کرده و اتهامات وارده به این خبرنگار را رد کرده است.

نیوزویک در بیانیه ای گفت که مازیار بهاری از روز 21 ژوئن بازداشت شده و به وکیل دسترسی نداشته است.

این هفته نامه آمریکایی به نقل از یک خبرگزاری رسمی ایران نوشت که مازیار بهاری "گفته است که در تلاش رسانه های غربی برای تشویق گزارشگری غیرمسئولانه از ایران مشارکت داشته است."

اما نیوزویک نوشت: "نیوزویک قویا این اتهام را زیر سوال می برد، و از فعالیت بهاری دفاع می کند."

مازیار بهاری علاوه بر شهروندی ایران تابعیت کانادا را نیز دارد. وی از جمله ده ها خبرنگار و اصلاح طلبی است که در جریان بحران پس از انتخابات 22 خرداد ایران که به گفته وزارت کشور و شورای نگهبان به پیروزی محمود احمدی نژاد منجر شد، دستگیر شده اند.

ایران در این مدت فعالیت خبرنگاران رسانه های خارجی را به شدت محدود کرده و از جمله مانع حضور آنها در آنچه تجمعات "غیرقانونی" می خواند شده است.