این وبلاگ اخبار انتخابات دوره دهم را پخش می کند وهمه اخبار متعلق به سایتهای خبری معتبر و صفحه فیس بوک جناب آقای میرحسین موسوی است.
آقای احمدی نژاد که در دیدار با رئیسان دانشگاه های علوم پزشکی ایران در تهران صحبت می کرد، گفت: " به سازمان ملل میروم و اوباما را به مناظره دعوت میكنم؛ مناظرهای در برابر رسانههای جهان، نه این كه پشت درهای بسته بنشینیم و راجع به مسائل حرف بزنیم."
او همچنین از تحرک بیشتر دیپلماسی خود در عرصه جهانی خبر داد.
آقای احمدی نژاد گفت: "من اعلام میكنم كه ایران به زودی دور جدید فعالیتهای دیپلماتیک خود را ده برابر بیشتر از موضع اقتدار از سر می گیرد و در جهت اصلاح معادلات جهانی حركت میكند"
او همچنین درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: "هشتاد و پنج درصد در انتخابات ایران و انتخاباتی كه نزدیك به مطلق، آزادی داشت، شركت كردند و همه مردم به دنبال عزت، تعالی ایران و برادری بودند."
قربانعلی دری نجفآبادی، دادستان کل ایران بریتانیا را به دامن زدن به آشوب های اخیر ایران متهم کرده است.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، آقای دری نجف آبادی گفت: " وقتی سفارت انگلستان، سفره پهن میكند تا به آشوبها دامن بزند و مسوول خدماتش را برای جمعآوری اطلاعات میفرستد، دیپلماتهای این كشور به عنوان عنصر نامطلوب اخراج میشوند."
آقای دری نجف آبادی نخستین مقام ایرانی نیست که بریتانیا را به دست داشتن در ناآرامی های بعد از انتخابات ریاست جمهوری این کشور متهم می کند.
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان ایران نیز روز جمعه از محاکمه تعدادی از کارکنان ایرانی سفارت بریتانیا در تهران به جرم دست داشتن در ناآرامی های اخیر خبر داده بود.
بریتانیا این اتهام را رد کرده است.
آقای شاهرودی روسای دادگستری استانها را موظف کرده تا شعبه هایی را برای رسیدگی به پرونده های مرتبط با ماهواره ها و سایت ها در نظر بگیرند و این شعبه ها برای بررسی پرونده ها "از نظرات کارشناسان و مسئولان امنیتی نهادهای مرتبط جهت شناسایی مقاصد، اهداف و پشتیبانی های مالی و سیاسی و اطلاعاتی" شبکه های ماهواره ای استفاده کنند.
رئیس قوه قضائیه ایران همچنین گفته تمامی کسانی که به "نحوی از انحاء" با شبکه های ماهواره ای همکاری نمایند و یا "در قالب هسته های سازمانی که از طریق سایت های اینترنتی ایجاد می شود" عضو شوند، براساس قانون مجازات اسلامی، مجازات خواهند شد.
این بخشنامه در پی وقایع بعد از انتخابات ریاست جمهوری صادر شده است که دولت ایران معتقد است بخشی از این وقایع با هدایت شبکه های ماهواره ای خارج از این کشور، شکل گرفته است.
در روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری، تعدادی از سایت های اینترنتی توقیف و فیلتر شدند و در پخش بخشی از برنامه های تلویزیونی ماهواره ای نیز اختلال ایجاد شد.
آقای شاهرودی در این بخشنامه از قضات خواسته که پرونده های مرتبط با ماهواره را بر اساس ماده های کلیک " 498، 499، 500، 504، 508 و تبصره ماده 510 قانون مجازات اسلامی محاکمه کنند.
این مواد قانونی در بخش "تعزیرات" و "جرایم ضد امنیت داخلی و خارجی" قانون مجازات اسلامی ایران قرار دارند و مجازات این بخش، حبس تا ده سال و همچنین مورد محاربه را در بر می گیرد، که یکی از مجازاتهای آن اعدام است.
بخشی از این مواد مربوط به تشکیل جمعیت یا گروه های بیش از دو نفر در داخل و خارج و یا عضویت آنها است که "هدف آن بر هم زدن امنیت کشور باشد."
بخشی نیز مربوط به جاسوسی است و اگر کسی "بدون آنکه جاسوسی کند و یا جاسوسان را مخفی نماید، افراد را به هر نحو شناسایی و جذب نموده و جهت جاسوسی علیه امنیت کشور به دولت خصم یا کشورهای بیگانه معرفی کند" مجازات خواهد شد.
آقای رفسنجانی روز شنبه سیزدهم تیر ماه (چهارم ژوئیه) در دیدار جمعی از خانوادههای بازداشتشدگان سخنرانی کرده است.
به گفته رئیس جمهوری اسبق ایران "مردم سراسر کشور بسیار خوب و حماسی در صحنه انتخابات حاضر شدند، ولی متاسفانه وقایع پس از آن و مشکلاتی که برای برخی به وجود آمده، ذائقهها را تلخ کرد و فکر نمیکنم هیچ وجدان بیداری از وضع به وجود آمده راضی باشد."
او از اوضاع پیش در جریان انتخابات و پس از آن اظهار تاسف کرده و گفته است: امیدوارم با درایت و حسن مدیریت مسائل، در روزهای آینده شاهد بهتر شدن اوضاع، حل مشکلات و کاهش آلام خانوادههای چشم انتظار باشیم.
به گفته برخی از ناظران مسائل ایران، اشاره های آقای رفسنجانی نسبت به مسائل اخیر ایران همچنان مبهم است و صراحتی نسبت به نتایج اعلام شده در جریان دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و سیر حوادث پس از آن ندارد.
آقای رفسنجانی همچنین گفته است که "باید سعی کنیم با مراعات حقوق همه شهروندان موجب حفظ همدلی و وحدت، ضمن افزایش اعتماد و اعتبار نظام در نزد افکار عمومی، جلوی سو استفاده دشمنان را نیز سد کنیم."
آقای هاشمی رفسنجانی پیش از برگزاری انتخابات با ارسال نامه ای سرگشاده به آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، در اعتراض به آنچه "اظهارات عاری از حقیقت و غیرمسئولانه" محمود احمدی نژاد در جریان مناظره تلویزیونی با میرحسین موسوی خواند، تلویحا از سکوت آقای خامنه ای در این ماجرا گلایه کرده بود.
رهبر جمهوری اسلامی در اولین نماز جمعه پس از اعلام نتایج انتخابات سابقه دوستی اش با آقای رفسنجانی را بیش از ۵۰ سال خواند اما گفت که از میان دیدگاه های موجود در نظام، دیدگاه محمود احمدی نژاد از همه به او نزدیک تر است.
آقای رفسنجانی پس از اعلام نتایج انتخابات مدتی سکوت کرد و حتی در نماز جمعه تهران نیز که یکی از امامان جمعه موقت آن بود حاضر نشد.
روزنامه جمهوری اسلامی، نزدیک به آقای رفسنجانی روز شنبه سیزدهم تیرماه شایعه استعفای آقای رفسنجانی را از امامت جمعه تهران تکذیب کرده و ساعاتی بعد نیز خبر دیدار او با برخی از خانواده بازدشات شدگان حوادث اخیر منتشر شد.
چند روز پیش از دیدار جمعی از خانوادههای بازداشت شدگان حوادث اخیر با اکبر هاشمی رفسنجانی، آنها با محمد خاتمی رئیس جمهوری سابق ایران نیز دیدار کرده بودند.
آقای خاتمی گفته بود که "اگر این فضای مسموم تبلیغاتی و امنیتی ادامه پیدا کند با توجه به آنچه انجام گرفت و یک طرفه اعلام شد باید بگوییم کودتای مخملین علیه مردم و جمهوریت نظام صورت گرفته است."
آقای خاتمی از بازداشت های انجام شده پس از اعلام نتایج انتخابات به تندی انتقاد کرده و گفته بود "شاهد رفتارهای زشتی هستیم که سالها پیش ریشه آن لااقل در وزارت اطلاعات کنده شد و آنگاه دم از آشتی ملی و فضای آرام می زنیم؟این حرفهای بی اساس یعنی چه؟"
همچنین مهدی کروبی از نامزد های معترض به نتایج انتخابات نیز با حضور در خانه های محمدعلی ابطحی، احمد زیدآبادی، محمد قوچانی و عبدالله مومنی با اعضای خانواده های آنها دیدار کرده است.
آقای کروبی در یکی از این دیدارها گفته است: "سرنوشت زندانیان بستگی به اقدامات ما دارد. اگر قضیه را رها کنیم نه تنها عرصه بر زندانیان، بلکه حتی بر کسانی که زندانی هم نیستند تنگ تر خواهد شد."
مهدی کروبی در دیدار با اعضای خانواده چند تن از بازداشت شدگان پس از انتخابات ایران گفته است که باید در مقابل تفکری که پشت جریانات اخیر قرار دارد ایستاد.
به گزارش روز شنبه (۱۳ تیر) روزنامه اعتماد ملی، آقای کروبی با حضور در خانه های محمدعلی ابطحی، احمد زیدآبادی، محمد قوچانی و عبدالله مومنی با اعضای خانواده های آنها دیدار کرد.
آقای کروبی در یکی از این دیدارها گفت: "سرنوشت زندانیان بستگی به اقدامات ما دارد. اگر قضیه را رها کنیم نه تنها عرصه بر زندانیان، بلکه حتی بر کسانی که زندانی هم نیستند تنگ تر خواهد شد".
او بازداشت های اخیر را غیرقانونی توصیف کرد و قول داد هر کاری که بتواند برای آزادی بازداشت شدگان انجام دهد.
آقای کروبی گفت: "در چهار سال اخیر موج حذف در مجلس و شوراها بسیار شدید بود... هیچ منطق و دلیلی هم برای این موج حذف وجود ندارد و اگر ساکت بمانیم و اعتراض نکنیم وضعیت به مراتب بدتر می شود و کار ما هم سخت تر".
دبیرکل حزب اعتماد ملی در دیدار با خانواده آقای مومنی، دوره پیش روی اصلاح طلبان را دورانی حساس توصیف کرد و گفت: "پشت جریانات اخیر، تفکری خاص خوابیده است و اگر این تفکر پیروز شود کار بر ما سخت خواهد شد. نیروهای سیاسی باید ایستادگی کنند و موجب عقب نشینی این تفکر شوند".
آقای کروبی یکی از دو نامزد جناح اصلاح طلب در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بود که توانست حمایت جمعی از چهره های سرشناس جناح اصلاح طلب و عده ای از روشنفکران معروف را جلب کند.
با وجود این وزارت کشور ایران آرای او را در انتخابات کمتر از یک درصد آرا اعلام کرد.
آقای کروبی می گوید: "مردم می دانند که رأیشان خوانده نشده است".
او در دیدار با اعضای خانواده آقای ابطحی گفت که به هر شهر و روستایی که بروید، مردم "داستان های بسیاری در باره ماجرای انتخابات" دارند.
او در دیدار با اعضای خانواده آقای زیدآبادی هم گفت: "آیا اصلا قابل تصور است که آرای خاموش و تحریمی های گذشته و کسانی که بی تفاوت به انتخابات بودند پای صندوق های رأی بیایند و همه به احمدی نژاد رأی بدهند"؟
آقای کروبی هنگام خداحافظی از اعضای خانواده آقای قوچانی گفته است: "نمی دانم آخرش چه می شود، اما خودم را برای همه چیز آماده کرده ام و تا آخرش هم خواهم ایستاد و از حقوق مردم دفاع خواهم کرد".
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با انتشار بیانیه ای این پرسش را مطرح کرده است که آیا دولت برآمده از انتخابات، به صرف تأیید شورای نگهبان مشروعیت می یابد؟
در این بیانیه که روز شنبه ۱۳ تیر (۴ ژوئیه) منتشر شده است، آمده است که عده ای از اعضای شورای نگهبان با اظهارنظرهای خود از چند ماه قبل از انتخابات، بی طرفی خود را نقض کرده اند و امکانات دولتی و "رسانه ملی" برای تبلیغ یک نامزد خاص به کار گرفته شده است.
در بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم همچنین آمده است: " به شکایات زیاد و دلایل محکمی که کاندیداهای دیگر داشتند توجه نشد و در فضایی کاملا امنیتی، صدای حق طلبی مردم که توأم با آرامش بود را به خشونت کشیدند".
در این بیانیه با برشمردن موارد متعدد از آنچه کارشکنی و اقدامات غیر قانونی خوانده شده است، پرسیده شده: "با همه این اشکالات آیا می شود مشروعیت انتخابات را به صرف تأیید شورای نگهبان پذیرفت؟ آیا با این وضعیت می توان دولت برآمده از این همه تخلفات را مشروع دانست"؟
میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای جناح اصلاح طلب در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران عقیده دارند که در این انتخابات تخلف ها و تقلب های گسترده صورت گرفته و دولت برآمده از آن مشروعیت سیاسی ندارد.
وزارت کشور و شورای نگهبان ایران این ادعا را رد می کنند.
در بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم همچنین با "شهید" خواندن کشته شدگان اعتراضات پس از انتخابات آمده است: "درخواست عاجزانه ما از علمای اعلام و بزرگان دین این است که در این مصیبت بزرگ که حیثیت به دست آمده از خون ده ها هزار شهدای عزیز و زحمات طاقت فرسای ایثارگران و جانبازان و هدایت و حمایت روحانیت مبارز به ویژه رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی در معرض خطر جدی است، با احساس مسئولیتی که همواره داشته اند باز هم اقدام مناسب را انجام دهند".
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در پایان بیانیه خود خواستار آزادی بازداشت شدگان در "اجتماعات آرام" و شناسایی و مجازات "عاملان و ضاربان ضرب و شتم ها، قتل ها و تخریب کوی دانشگاه و جاهای دیگر" شده است.
گزارشها از تهران حاکی است که صبح امروز شنبه سیزدهم تیر، بیست نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر در زندان رجایی شهر کرج اعدام شده اند.
اتهام این بیست نفر "خرید، فروش، نگهداری و حمل" انوع مواد مخدر اعلام شده است.
بنابر گزارشها، برای این افراد تقاضای عفو و بخشودگی شده بود اما "هیات عفو و بخشودگی" با عفو آنها مخالفت کرده و حکم قطعی آنها در دادستانی و دیوانی عالی کشور تائید شده است.
اعدام شدگان در فاصله سالهای 1383 تا سال 1387 دستگیر شده بوده بودند و اتهام آنها نگهداری و حمل حدود 700 کیلوگرم انواع مواد مخدر نظیر تریاک، هروئین و حشیش بوده است.
سن این افراد 35 و 48 سال اعلام شده است.
اسامی این بیست نفر که بین 35 تا 48 سال سن داشتند، با اتهام های آنها به صورت مختصر منتشر شده است.
اتهام یکی از اعدام شدگان "نگهداری یک کیلو و 500 گرم هروئین، فروش 6 گرم هروئین، عرضه 49 گرم هروئین و مشارکت در نگهداری 40 گرم" بوده است.
اتهام یکی دیگر از اعدام شدگان این بوده که یک کیلو و 870 گرم هروئین مخفی کرده بوده است.
چند نفر از متهمان نیز در حمل حدود 9 کیلوگرم هروئین مشارکت داشتند.
در میان این گروه، اتهام یک نفر بیش از بقیه بوده است این فرد 514 کیلو گرم مرفین حمل کرده و در حمل 102کیلو تریاک نیز مشارکت داشته است.
بعد از این فرد، یک نفر دیگر نیز متهم بوده که 265 کیلو مرفین را جاسازی و حمل کرده است.
هفت نفر از این گروه کمتر از دو کیلو مواد مخدر نگهداری یا حمل می کرده اند و تعدادی از متهمان نیز معتاد به مواد مخدر بوده اند.
بخش عمده تریاک جهان در افغانستان تولید می شود که در شرق ایران قرار دارد. مواد مخدر تولیدی در افغانستان عمدتا از طریق ایران به دیگر کشورها منتقل و بخشی از آن نیز در داخل ایران مصرف می شود.
بنابر گزارشهای رسمی، بیشتر از یک میلیون و دویست هزار نفر در ایران معتاد هستند و تریاک با ۳۳ درصد بیشترین ماده مصرفی در این کشور است.
هر ساله حجم زیادی مواد مخدر در ایران کشف می شود و مقامات ایرانی دلیل عمده افزایش قاچاق موادمخدر به ایران را بالارفتن کشت خشخاش در افغانستان می دانند.
پلیس ایران می گوید که تولید تریاک در افغانستان در سالهای اخیر افرایش یافته و در سال 2008 به 7هزار و 700 تن رسیده است.
پلیس ایران تلاش های گسترده ای را برای مقابله با قاچاق و مصرف مواد مخدر انجام داده و بر اساس گزارشهای رسمی سالانه نزدیک به یک هزار تن مواد مخدر کشف می شود.
ایران با داشتن ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و قرار گرفتن میان این کشور و اروپا، همواره یکی از راه های اصلی ترانزیت مواد مخدر افغانستان به جهان خارج بوده است.
از حدود هفت سال پیش که حکومت طالبان در افغانستان با حمله آمریکا و متحدانش از میان برداشته شد، تولید موادمخدر در این کشور رو به افزایش بوده و طرح های جلوگیری از کشت خشخاش در افغانستان به نتیجه امیدوارکننده ای نینجامیده است.
فرماندار شیراز گفته است که صندوق های رای موجود در مرکز اسناد و کتابخانه مرکزی شیراز، با دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران هیچ ارتباطی ندارد.
ابراهیم عزیزی، فرماندار شیراز در گفت و گو با ایرنا گفت: بر اساس دستورالعمل وزارت کشور، پس از اعلام نتایج و گذشت مدت زمانی مشخص و نیز بعد از امحای آرای دریافت شده، سه صندوق و محتویات آنها پلمپ و به عنوان سند ملی به مرکز اسناد ملی منتقل می شود.
پیشتر، گزارش هایی از مشاهده چهار صندوق رای در ساختمان نیمه کاره کتابخانه مرکزی شیراز منتشر شده بود.
فرماندار شیراز گفته است که صندوق های موجود در مرکز اسناد و کتابخانه مرکزی شیراز به دوره های مختلف انتخابات گذشته از جمله مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا مربوط است و هیچ ارتباطی به دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ندارد.
همچنین، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به نقل از علی اکبر صفی پور، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس گزارش داد که شناسایی، جمع آوری و نگهداری تمام اسناد و مدارک تولیدشده در نهادهای دولتی، از وظایف سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است و برگزاری انتخابات در کشور هم منجر به تولید اسناد و مدارکی می شود که یکی از آنها صندوق های اخذ رای است.
27 کشور عضو اتحادیه اروپا ،امروز جمعه 12 تیرماه ( 3ژوئیه) ، در اعتراض به بازداشت کارمندان سفارت بریتانیا در تهران سفرای ایران در کشورهایشان را احضار کردند.
براساس گزارش ها این تصمیم در پی نشست نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل گرفته شد.
به گفته یکی از مقامات وابسته به اتحادیه اروپا ، شرکت کنندگان در این نشست موافقت کردند تا اقداماتی تدریجی در قبال ایران داشته باشند. از جمله اقداماتی که احتمالا اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال خواهد کرد، خارج کردن سفرایش از ایران و ممنوعیت سفر مقامات ایرانی به کشورهای اروپایی است.
این مقام وابسته به اتحادیه اروپا همچنین افزوده اتخاذ هرگونه تصمیمی در مقابل ایران بستگی به این دارد که شرایط به چه صورتی ادامه خواهد یافت. اما اولین اقدام فوری انتقال پیامی" قاطع" در اعتراض به بازداشت کارمندان سفارت بریتانیا در ایران و درخواست آزادی آنهاست.
وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هفته گذشته از ایران خواستند تا نسبت به آزادی کارکنان سفارت بریتانیا در ایران و یک خبرنگار یونانی که در جریان ناآرامی های اخیر در این کشور بازداشت شد، هر چه سریعتر اقدام کند.
براساس گزارش ها ، تصمیم گیری درباره اتخاذ اقدامات شدیدتر علیه ایران موکول به نشست هشت کشور عمده صنعتی موسوم به گروه 8 خواهد بود، که قرار است هفته آینده در ایتالیا برگزار شود.
این در حالی است که آیت الله احمد جنتی، امام جمعه موقت تهران در خطبه های نماز جمعه امروز اعلام کرد تعدادی از کارمندان ایرانی سفارت بریتانیا در تهران که در روزهای گذشته بازداشت شده اند، به اتهام دست داشتن در ناآرامی های اخیر، محاکمه خواهند شد.
دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا در واکنش به اظهارات آقای جنتی در بیانیه ای گفته است: "ما به دنبال شفاف سازی فوری از طرف مقام های ایرانی مرتبط به این موضوع هستیم."
آقای میلیبند از قصد خود برای گفت و گو با منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران خبر داده و بار دیگر تاکید کرده است که کارمندان سفارت بریتانیا در تهران در هیچ اقدام غیر قانونی و نامناسبی شرکت نداشته اند.
وزیر خارجه بریتانیا درباره سرنوشت دو نفر از کارمندان ایرانی سفارت بریتانیا در تهران به شدت ابراز نگرانی کرده است.
یوکیا آمانو، مدیر کل آینده آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید که مدرکی ندیده که نشان دهد ایران در پی کسب توانایی تولید سلاح هسته ای است.
یوکیا آمانو، نماینده ژاپن در آژانس بین المللی انرژی اتمی، روز جمعه (3 ژوئیه) رسما توسط شورای حکام آژانس به عنوان مدیرکل بعدی این سازمان برگزیده شد.
آقای آمانو در صورت تایید نهایی توسط همه کشورهای عضو آژانس، در ماه نوامبر ۲۰۰۹ رسما جایگزین محمد البرادعی، مدیرکل فعلی این سازمان خواهد شد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی ۵ ژوئن امسال با انتشار گزارشی از گسترش برنامه غنی سازی اورانیوم ایران خبر داد و گفت که نمی تواند عدم وجود فعالیت های اتمی پنهانی را در ایران به طور قطع تایید کند.
این سازمان همچنین ایران را متهم کرد که برای رفع ابهامات موجود در مورد صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود با آژانس همکاری نمی کند، هرچند گفته بود که مواد هسته ای اعلام شده از سوی دولت ایران برای مقاصد دیگر مورد استفاده قرار نگرفته است.
اما یوکیا آمانو روز جمعه در مورد این اتهام که ایران در پی دستیابی به سلاح اتمی است به خبرگزاری رویتر گفت: "من در مدارک رسمی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره این موضوع چیزی ندیده ام".
یوکیا آمانو که یک دیپلمات ۶۲ ساله ژاپنی است، تاکید دارد که به عنوان شهروند ژاپن نهایت تلاش خود را انجام خواهد داد که از گسترش سلاح های اتمی در دنیا پیشگیری کند.
ژاپن تنها کشوری است که تا کنون علیه آن از سلاح هسته ای استفاده شده است.
ادامه تنش ها بر سر برنامه اتمی ایران و دشواری های آژانس برای تحقیق درباره برنامه اتمی سوریه و کره شمالی از جمله مشکلات پیش روی آقای آمانو است.
او در پاسخ به این سوال که در برابر کشورهایی مانند سوریه یا ایران روشی "ملایم" خواهد داشت یا "سختگیرانه"، به رویتر گفته است: "من یک مدیرکل نرم یا سخت گیر نخواهم بود".
آمریکا در زمان ریاست جمهوری جورج بوش، رئیس جمهوری سابق این کشور، صراحتا ایران را به تلاش برای تولید بمب هسته ای متهم می کرد.
اما دولت باراک اوباما این موضع را قدری تغییر داده و ایران را به تلاش برای گسترش توانایی خود برای تولید بمب هسته ای متهم می کند، هرچند می گوید ایران در مسیر تولید بمب اتمی قرار دارد.
دولت ایران بارها با رد این اتهام ها تاکید کرده است که تمام برنامه های هسته ای این کشور غیرنظامی و صلح آمیز است.
دولت اردن دفاتر دو شبکه تلویزیونی متعلق به دولت ایران را بسته است.
سایت اینترنتی شبکه تلویزیونی عرب زبان العالم نوشته است که دفاتر این شبکه خبری در امان، پایتخت اردن، به دستور وزارت اطلاع رسانی این کشور بسته شده است.
العالم همچنین از دستور دولت اردن برای بسته شدن دفاتر شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان پرس تی وی، که آنهم متعلق به دولت ایران است، خبر داده است.
براساس این گزارش، مقامات دولت اردن "مجوزهای" این دو شبکه تلویزیونی را لغو و فعالیت آنها در امان را منع کرده اند.
به نقل از نبیل الشریف، وزیر اطلاع رسانی اردن، گزارش شده که شبکه العالم مجوزهای لازم را از دولت این کشور دریافت نکرده بود اما العالم گفته است که بیش از شش ماه پیش، درخواست های لازم را تسلیم مقامات اردن کرده و در انتظار صدور مجوز بوده است.
این گزارش می افزاید که شبکه تلویزیونی پرس تی وی هم تقاضای صدور مجوز فعالیت در اردن را کرده بود اما تا زمان تعطیلی دفاتر آن، این مجوز صادر نشده بود.
دولت اردن هنوز در مورد گزارش تعطیل دفاتر این دو شبکه تلویزیونی دولتی ایران اظهار نظر نکرده است.
شبکه خبری العالم در سال 2003 توسط سازمان رادیو و تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی تاسیس شد و هدف خود را انتشار اخبار مربوط به جهان عرب و کشورهای عرب اعلام داشت.
برنامه های این شبکه، که به زبان عربی پخش می شود، از طریق ماهواره در نقاط مختلف جهان دریافت می شود.
العالم دفاتری در بیروت و بغداد هم تاسیس کرده است.
شبکه خبری پرس تی وی در اوایل سال 2007 برای پخش برنامه به زبان انگلیسی با بودجه دولت ایران راه اندازی شد.
در جریان رخدادهای پس از انتخابات اخیر ایران، برخی از کارشناسان نحوه گزارش دهی این شبکه تلویزیونی را کاملا شبیه نحوه خبررسانی سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ایران توصیف کرده اند.
روز گذشته روزنامه تایمز، چاپ لندن، در گزارشی گفت که پوشش خبری حوادث انتخابات در پرس تی وی با اصل دقت و بی طرفی رسانه ای تعارض داشته و باعث اعتراضاتی شده است.
به نوشته تایمز، یکی از کارکنان پرس تی وی در اعتراض به آنچه که جانبداری این شبکه در خبررسانی وقایع ایران خواند همکاری خود را با پرس تی وی قطع کرده است.
گزارش بسته شدن دفاتر این دو شبکه تلویزیونی در امان در حالی انتشار می یابد که در روزهای پس از آغاز تظاهرات اعتراضی نسبت به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران، دولت محدودیت های شدیدی را برای گزارش دهی خبرنگاران خارجی وضع کرد و مانع از فعالیت شماری از رسانه های خبری در ایران شد.
همزمان، گفته می شود تعدادی از روزنامه نگاران ایرانی توسط ماموران دولتی بازداشت و زندانی شده اند و سانسور شدیدی بر رسانه های خبری داخلی وضع شده است.
مجله نیوزویک روز چهارشنبه درخواست خود از ایران برای آزادی فوری خبرنگارش را تکرار کرده و اتهامات وارده به این خبرنگار را رد کرده است.
نیوزویک در بیانیه ای گفت که مازیار بهاری از روز 21 ژوئن بازداشت شده و به وکیل دسترسی نداشته است.
این هفته نامه آمریکایی به نقل از یک خبرگزاری رسمی ایران نوشت که مازیار بهاری "گفته است که در تلاش رسانه های غربی برای تشویق گزارشگری غیرمسئولانه از ایران مشارکت داشته است."
اما نیوزویک نوشت: "نیوزویک قویا این اتهام را زیر سوال می برد، و از فعالیت بهاری دفاع می کند."
مازیار بهاری علاوه بر شهروندی ایران تابعیت کانادا را نیز دارد. وی از جمله ده ها خبرنگار و اصلاح طلبی است که در جریان بحران پس از انتخابات 22 خرداد ایران که به گفته وزارت کشور و شورای نگهبان به پیروزی محمود احمدی نژاد منجر شد، دستگیر شده اند.
ایران در این مدت فعالیت خبرنگاران رسانه های خارجی را به شدت محدود کرده و از جمله مانع حضور آنها در آنچه تجمعات "غیرقانونی" می خواند شده است.